Főoldal > AKTUÁLIS > Szerinted mennyit változott Lady Gaga az elmúlt 20 év során?

Szerinted mennyit változott Lady Gaga az elmúlt 20 év során?

énekesnőkülföldi sztárLady Gagarégi fotószínésznősztár
0

Írta:

Egy 1999-es évkönyvi fotón még így nézett ki a világsztár.

Lady Gagát a legtöbben azonnal felismerjük platinaszőke tincseiről, karakteres vonásairól, erős sminkjéről, és persze mindig figyelmet követelő szettjeiről. De talán mondanunk sem kell, hogy nem volt mindig ilyen: a Daily Mailen láttunk a napokban néhány régi iskolai évkönyvi fotót – 1999-ben, tehát 20 évvel ezelőtt még így nézett ki Stefani Joanne Angelina Germanotta, akit manapság már Lady Gaga néven ismernek szerte a világon.

A Daily Mail azt írja, felismerhetetlen a képen, de szerintünk vonásai nem sokat változtak. Te mit gondolsz?

A 32 éves Lady Gaga számára a felnőtté válás sok fájdalommal és szenvedéssel járt együtt. Mindössze 19 éves volt, amikor megerőszakolta őt egy producer. A dologról senki sem tudott, ő pedig próbálta kitörölni az agyából, de persze sehogy sem tudta. Aztán amikor szembenézett ezzel, egy hatalmas, ronda szörnyeteget látott – ahogy ő fogalmaz.

A szembenézés a gyógyulás nélkülözhetetlen eleme, de Lady Gagának ez elég nehezen megy: poszttraumás stressz szindrómát (PTSD) állapítottak meg nála, ami azzal jár, hogy néha kábultnak érzi magát, máskor kifullad, megint máskor egyszerűen csak a semmibe bámul vagy elkezd sírni.

A világsztár abban is biztos, hogy a 19 évesen átélt trauma összefüggésben áll másik betegségével, az idegek fájdalmát okozó fibromyalgiával. Az orvosok pontosan nem tudják, mi okozza ezt a betegséget, de sokan egyetértenek abban, hogy a trauma gyakori kiváltóok lehet. Néhány további tényező súlyosbíthatja a betegség tüneteit, mint például a genetikai tényezők, illetve más betegségek. Lady Gaga esetében pedig a kemény fizikai igénybevételt jelentő turnézás is.

„Nagyon felzaklat, amikor az emberek azt hiszik, a fibromyalgia nem is valós dolog” – mondta az énekesnő. Majd hozzátette: szerinte a szorongás, a depresszió, a PTSD, a trauma és a pánikbetegség hozzájárul ahhoz, hogy az idegrendszer túlvezéreltté válik, és ez vezet az idegek tartós fájdalmához.

A világsztár azt is szeretné elérni, hogy az emberek legyenek egy kicsit együttérzőbbek azokkal szemben, akik nap mint nap krónikus fájdalmakkal néznek szemben, mert – és itt ismét őt idézzük – így is elég kemény, hogy minden nap úgy kell felkelned, hogy nem tudod, aznap vajon hogyan fogod érezni magad.

Ami Lady Gagát illeti, azt mondja, minden nap egyre jobban van, és nagyon hálás az orvosainak azért, hogy óvják egészségét és segítenek neki, hogy mindig színpadkész lehessen, amikor szükséges.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X