Főoldal > AKTUÁLIS > Ez II. Erzsébet királyné egészségének és fittségének titka

Ez II. Erzsébet királyné egészségének és fittségének titka

brit királynőerzsébet királynőII. erzsébetkirályi családkülföldi sztársztár
0

Írta:

A britek királynője, II. Erzsébet április 21-én ünnepelte 93. születésnapját.

Különleges napra, húsvét vasárnapra esett II. Erzsébet királynő 93. születésnapja, amit a brit uralkodó és családja egy ugyancsak különleges, születésnapi köszöntéssel egybekötött húsvéti misén is megünnepelt.

A bámészkodóknak és a média képviselőinek persze feltűnt, hogy Harry herceg felesége, Meghan Markle nem volt jelen a misén – meg is indultak a találgatások, hogy titokban talán már megszületett a legifjabb királyi csemete -, de az emberek többsége azt sem tudta figyelmen kívül hagyni, hogy milyen remekül néz ki a 93 esztendős királynő.

II. Erzsébet nemcsak az Egyesült Királyság koronáját legrégebben viselő uralkodó – több mint 65 éve ül a trónon -, hanem egyben az egyik legegészségesebb is. Kilencven felett már nyilván nem beszélhetünk senki esetében rendszeres, kemény edzésekről, de a mozgást igenis komolyan veszi a királynő. Ő aztán nem az a típus, aki napokig semmit sem hajlandó csinálni, csak a kanapén ücsörög… épp ellenkezőleg. Ha ideje engedi, szeret a szabadban sétálni, kutyáival és lovaival tölteni az időt. Az állatok közelében nemcsak abban lehet biztos, hogy eleget mozog, hanem lelkileg is feltöltődik.

Az étrendjéről a korábbi “királyi szakács”, Darren McGrady árult el nemrég pár dolgot egy külföldi lapnak. McGrady szerint a királynő tányérjára épp olyan ételek kerülnek, mint bárki máséra. Gyakran eszik grillezett halat, zöldségeket, salátát, teljesen hétköznapi módon elkészítve – ebben aztán tényleg nem szereti a fényűzést. És a mennyiségekre is ügyel: azért eszik, hogy éljen, nem pedig azért él, hogy egyen. Egykori szakácsa szerint a királynő inkább költené minden pénzét lovakra és nyergekre, mint konyhai felszerelésre és ételre.

A királynő napi menüje

Egykori szakácsa szerint a II. Erzsébet nagyon fegyelmezett, hétköznapokon rendszerint az alábbi menüt fogyasztja, a mennyiségekre nagyon ügyelve. Reggel egy csésze Earl Grey teát kortyol el, tej és cukor nélkül, emellé legfeljebb egy kis müzlit engedélyez magának. Ebédre halat és zöldségeket, vacsorára pedig általában bárányt, lazacot vagy marhasültet eszik. Néha egy kis bélszín is kerül a tányérjára, de ennyi királyi kényeztetés igazán kijár neki, nem igaz?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X