Főoldal > AKTUÁLIS > 200 évig is élhet majd az ember ettől a szertől

200 évig is élhet majd az ember ettől a szertől

kutatásöregedés
0

Írta:

Egy szinte futurisztikus kutatási eredmény szerint nemsokára elérhető lesz, hogy az ember akár 200 évig is éljen.

Már napjainkban is sokkal tovább élünk, mint pár évszázaddal korábban, és egyes tudósok folyamatosan azon dolgoznak, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódjon. Egészen addig, hogy az ember megélje akár a 200 éves kort is.

Dr. Andrew Steele bioinformatikus például Kortalan című könyvében egy új típusú gyógyszert említ, amely lehetővé teszi majd a sokkal hosszabb élettartamot. Szenolitikus gyógyszereknek nevezik ezeket, és hatóanyaguk megállítja a szöveteket romboló sejteket.

A senior woman (in her 70s who is undergoing targeted treatment for Stage 4 non small-cell lung cancer (NSCLC)) meditates in her living room with her chocolate labrador dog. Their faces displays their positivity.

Az öregedő sejtként ismert sejtek osztódásának megszűnése olyan vegyületeket szabadít fel, amelyek felgyorsítják a szervezet öregedését. A szenolitikus gyógyszerek azonban képesek megállítani az említett vegyületek felszabadulását, így az öregedést is.

2020-ban egereken tesztelték a gyógyszerek hatását, az alanyok pedig pozitívan reagáltak a szerre: javuló fizikai funkciókat, meghosszabbodott élettartamot és határozottan jobb egészségi állapotot figyeltek meg náluk a kutatók. A tudósok bizakódóak, mivel az egerek és az emberek génjei hasonlóan működnek. Dr. Steele szerint akár a 200 éves életkor is elérhető lesz a gyógyszerekkel.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X