Főoldal > ÉV EDZŐJE > Rubint Réka: „Ne menjünk olyan trénerhez, akinél mi magunk edzettebbnek nézünk ki!”

Rubint Réka: „Ne menjünk olyan trénerhez, akinél mi magunk edzettebbnek nézünk ki!”

Az év edzőjeedzőRubint Réka
0

Írta:

Olvasói segítséggel keresi az év legjobb edzőit a Well&fit a BioTechUSA főtámogatásával! Az életmódmagazin a pályázattal biztosít lehetőséget bárkinek, aki szeretne köszönetet mondani annak a szakembernek, aki sportolás közben iránymutatást ad és a legkritikusabb pillanatokban is támogatja őt.

A felhíváshoz kapcsolódó meetup eseményen a kiadvány vezetői, valamint a hazai fitneszipar véleményvezérei, Kiss Virág, Rubint Réka és Kovácsné Szeles Enikő találkoztak. Kerekasztal-beszélgetésükön többek közt arra keresték a választ, hogy mitől lehet igazán sikeres egy jó tréner?

Aki amatőr szinten valóban komolyan edz, annak szüksége van egy biztos pontra a hosszú munka során. Ez az a szakértő, aki motivál, tanácsokkal lát el, az edzésterv-összeállításban, a gyakorlatok megfelelő végzésében, valamint mentálisan is segít.

„Az első szabály, ha belépünk egy edzőterembe, hogy ne menjünk olyan trénerhez, akinél mi magunk edzettebbnek nézünk ki” – fejtette ki a Well&fit meetup eseményén Rubint Réka. „Az edző hitelességét többek között a külseje mutatja. Emellett fontos, hogy a szakember soha ne mobilozzon edzés közben, kizárólag a vendégére figyeljen, és rá koncentráljon. Figyelje a mozdulatait, ha szükséges, javítsa ki, és természetesen mutassa meg a helyes mozdulatsort. Legyen türelmes és motiváló.”

Kiss Virág fitneszvilágbajnok, a BioTechUSA márkanagykövete elmondta: a legfontosabb, hogy a személyi edzést kizárólag egyvalakinek tartsák. Persze előfordul, hogy anya-lánya, vagy barátnők közösen sportolnak, hiszen ez motiváló lehet, valamint javíthat a tréningek hangulatán. De szerinte az, hogy egy személyi edző egyszerre akár öt vendéggel is foglalkozik, egyenesen veszélyes.

Az év edzője verseny egyik tavalyi díjazottja, Kovácsné Szeles Enikő funkcionális edző viszont a kiscsoportos foglalkozásokban hisz. Többek közt kiemelte, hogy az elhivatottság nem pár óráig, hanem reggeltől-estig és mindennap tart. Így soha nem elégedhet meg saját szakmai tudásával és tapasztalatával sem, folyamatosan képeznie kell magát. Abban mindhárom szakember egyetértett, hogy sem a kezdőknek, sem a versenyzőknek nem könnyű jó edzőket találni. Mint azt elmondták, a problémát abban látják, hogy ma már sok olyan személyi tréner van, aki sem kellő szakmai tudással, sem a szükséges tapasztalattal nem rendelkezik.

Az év edzője pályázat arra is kitűnő lehetőség, hogy hiteles trénereket találjunk az országban. A Well&fit 5+1 kategóriában keresi a díjra érdemes szakembereket; személyi fitneszedző, csoportos órát tartó fitneszedző, prezenter, sportedző, csapatsport-edző, valamint az év felfedezettje. Az akkreditációs időszak október 13-ig tart, jelölni július 17. és október 13. között lehet, míg a short listre október 16. és november 17. között lehet szavazni a wellandfit.hu-n.

Fotók: Vass-Fekete István


További cikkeink a témában

BiotechUSADiaz

Diaz fitt kulisszatitkai

Írta:
0

Csöndör László Diaz nevét már az egész ország ismerheti, hiszen a Fluor Tomival közös Wellhello zenekar elnökeként évek óta a hazai popzene csúcsán ad koncerteket országszerte és ontja magából a jobbnál jobb slágereket.

Kövess Facebook-on!
X