Főoldal > DIÉTA > Fogyasztószerek mustrája

Fogyasztószerek mustrája

0

Írta: and

Kis hazánkban több ezer fogyasztó hatásúnak titulált termék, és/vagy a fogyást elősegítő csodaszer kapható. Igaz, hogy ezek esetleg hozzájárulhatnak egy dietetikus által egyénre szabott étrend vagy szakember segítségével betartott mozgás melletti életmódváltozás sikeréhez, de fontos szem előtt tartani, hogy a fogyás elsősorban nem attól függ, hogy használjuk-e ezeket vagy sem! A hangzatos csodaanyagok – testsúlycsökkentő […]

Kis hazánkban több ezer fogyasztó hatásúnak titulált termék, és/vagy a fogyást elősegítő csodaszer kapható. Igaz, hogy ezek esetleg hozzájárulhatnak egy dietetikus által egyénre szabott étrend vagy szakember segítségével betartott mozgás melletti életmódváltozás sikeréhez, de fontos szem előtt tartani, hogy a fogyás elsősorban nem attól függ, hogy használjuk-e ezeket vagy sem!

0000325_4.jpg ()

A hangzatos csodaanyagok – testsúlycsökkentő étrend és mozgás nélkül – a hosszú távú sikereket többnyire nem igazolták, de előnyükre válhat, hogy a különböző tápanyaghiányt előidéző diéták – mint például a 90 napos étrend – kellemetlenségeit bizonyos ideig kiküszöbölik! Ha mégis ilyen szer vásárlására adod a fejed, ne feledd, hogy csodaszerek sajnos még mindig nem léteznek!
Azoknak szeretnénk most segítséget nyújtani a döntésben (azaz vegyenek vagy sem), akik kipróbálnák valamelyik fogyasztószert a sok ezer közül. Kiválasztottunk az igen széles palettából néhányat, és aszerint jellemezzük ezeket, hogy mennyire megbízhatóak, milyen hatóanyagokat tartalmaznak, és mennyire kell odafigyelni a fogyasztásukra a diétázás során!

Az áruk függ attól is, hogy hol vásároljátok meg, illetve éppen akciós–e a termék. Gyakran alkalmazott üzletpolitikai fogás, hogy eleve magas árat „szabnak meg”, melyet aztán a nagy sikerre való tekintettel le is csökkentenek.

Herbária elhízás elleni teakeverék
Csak kiváló minőségű magyar gyógynövényekből készült teáról van szó, amiben van aranyvesszőfű, bodzavirág, tealevél, édeskömény-termés, borsosmenta-levél, kutyabengekéreg és lestyángyökér. A népi gyógyászat megfigyelésére és a szakirodalom adataira építve készült ez a keverék, amely csökkenti a tápanyag-felszívódást és a puffadásos tüneteket. Korrektül figyelmeztet arra, hogyha nem tartod be az előírásokat, a lehetséges mellékhatások (mint az enyhe hashajtó és vizelethajtó-hatás) problémákat okozhatnak.
Gyártó: Herbária Rt.
Fellelhető ára: 299–399 Ft között

0000325_1.jpg ()

Búzakorpa tabletta
Napi adagja 3x 2-3 tabletta (tbl.) étkezés előtt bő vízzel-folyadékkal bevéve. Rostgazdagsága telíti a gyomrot, csökkenti az éhségérzetet, de csakis bőséges folyadékbevitel mellett fogyasztható! Túlzott fogyasztása esetén egyes fontos tápanyagok is kiürülnek a szervezetedből, és bélproblémák alakulhatnak ki!
100 g termék tartalma: 10, 9 g fehérje (F), 64, 1 g szénhidrát (SZ), 10,2 g élelmi rost (R), 4,0 g zsír (ZS).
Gyártja: BIROPHARMA Kft.
Fellelhető ára: 380–650 Ft között

Bodyline plusz ananász rágótabletták C vitaminnal és L-carnitinnel, proteolitikus bromelim enzimmel
Napi adagja 4 tbl.: étkezések után 1-2 tbl. szétrágva vagy elszopogatva. Német infó szerint 1 db tabletta 300 kalória elégetését garantálja. Fontos tudni, hogy a bromelim enzim a fehérje elégetését elősegítő anyagok katalizátora. Józanul számolva 4 db tabletta 1200 kalória elégetését segíthet elő, amihez napi 285 g (az egészséges ajánlott napi adag testsúly kg-ként 0,8-1,2 g/nap) fehérjét kellene megenni, ez pedig hosszú távon vesekárosító hatású lehet. A tabletta hatása azonban tudományosan nem kellően igazolt, a fehérjebontó enzim ugyanis valószínűleg nem égeti el a 300 kcalt sem. Ez a tabletta feleslegesnek mondható, hiszen az emberek nem a fehérjétől híznak, így nincs is szükség arra, hogy a fehérje fokozott lebontását idézzük elő a testünkben! Bár a tablettában lévő L-carnitin kísérletekben igazoltan nem hatásos zsírégető anyag, a megfelelő testmozgás hasznos segítője lehet az esetleges izomsérülések helyreállításában.
Tartalmaz: 14, 4 kalória (kcal), 0,036 g F, 2,76 g SZ, 0,12 g ZS, 48 mg C vitamin, 224 mg L-carnitin.
Importálja a High-Care.
Fellelhető ára: 2990–4200 Ft között

Káposztaleves kapszula
Napi adagja három héten keresztül 3×1-2 kapszula bő folyadékkal étkezések előtt. A hatékonyság fokozása miatt zöldségek rostját, vízben oldódó vitaminokból és jódból a napi ajánlott mennyiség 50%-át is hozzáadták. Fenntartó adagként hetente 1 napig kell szedni. Érdemes tudni, hogy diéta és mozgás nélkül ez sem hatásos módszer a kilók ellen!
Tartalma: 6, 9 kcal, 0, 3 g F, 1, 41 g SZ, 0,03 g ZS.
Forgalmazó: BGB InterHerb Kft.
Fellelhető ára: 1690–3550 Ft között

NorbiFit tabletta
Napi adagja 2 tbl. Brazil korallt, sárgarépa rostját, az E- és a vízben oldódó vitaminokból a napi ajánlott mennyiség 100%-át, 20 mg polifenolt (zöld tea kivonatot), 2 mg likopént, 50 mg L-carnitint (ananász tablettában 4,5-szöröse van!) adtak még hozzá. Hatása nem több mint bármely, kissé felturbózott multivitaminé – az előírt adagban.
Tartalmaz: 1, 26 kcal., 0 g F, 304 mg SZ (inulin:200 mg és maltodextrin:104 mg), 0 g ZS.(Sajnos a gyártót nem találtuk a dobozon feltüntetve, remélhetőleg nem az a cég készíti, melyet a Gazdasági Versenyhivatal több termékén félrevezető tájékoztatás feltüntetése miatt megbüntetett.)
Fellelhető ára: 4300–5700 Ft között

Catabol

0000325_3.jpg ()

Napi adagja 2×1 tbl. Ez a készítmény a krómot is segítségül hívja a testsúlycsökkentéshez, de sajnos energiaszegény étrend és sport nélkül nem sok eredménnyel alkalmazható.
Tartalma: 2, 3 kcal, 142 mg F, 334,4 mg SZ, 4 mg ZS, továbbá 60 mg C vitamin, 100-100 mikrogramm jód és króm, 100 mg L-carnitin.
Gyártó: EU Pharma Kft.
Fellelhető ára: 4800–5600 Ft között

Chito Chrom tabletta
Napi adagja főétkezések előtt félórával 1 tbl. (de már napi 1 tbl. is hatásos). Ez a termék kitozánnal, az északi sarki rák páncéljából előállított élelmi rosttal kíván betörni a hazai piacra. A kitozán megköti (akár saját súlyának 5-szörösét is) a táplálékkal bevitt zsírt, és segít azt felszívódás nélkül kiüríteni. Ez a készítmény azt is sugallja, hogy ehetsz zsiradékot, hiszen úgyis kiürül a termék segítségével. Viszont ha azt számoljuk, hogy 5-szörös mennyiséget is megköt, akkor 1 (750 mgr-os) tabletta kb. 3, 7 gr zsírt köt meg. Nem kevés ez egy kicsit, a napi 30.000 mg (30 gr) zsírbevitel mellett?

Tartalmaz: 0, 2 kalória (kcal), 0 g F, 0 g SZ, 0,24 mg ZS, 10 mg C vitamin, 750 mg élelmi rostot, 10 mikrogramm krómot.
Forgalmazó: Naturprodukt Kft. 
Fellelhető ára: 2390–2680 Ft között

0000325_2.jpg ()

Fatminator:
Napi adagja 2×1 tbl. A polifenolon, koffeinen és L-carnitinen kívül tartalmaz sárgarépa rostot, színezékeket és hordozókat (pl.: talcum). Őszintén szólva, ötletünk sincs, hogy testsúlycsökkentő étrend és rendszeres mozgás nélkül egyáltalán hat–e? Ha viszont ezek nélkül nem hatásos segítője a fogyni kívánóknak, akkor miért is van szükség pont erre a tablettára?!
Tartalma: 1, 14 kcal, 0,012 mg F; 296, 8 mg SZ- benne 200 mg inulin, 0, 014 mg ZS, továbbá 40 mg koffein, 180 mg polifenol(zöld kávéból), 100 mg L-carnitin.
Gyártót vagy forgalmazót nem találtunk a csomagoláson.
Fellelhető ára: 4990–6200 Ft között

A WellnessCafe dietetikusának „kedvence”:

Removyl:
A csak telefonon megrendelhető fogyasztótermék gyártója ismeretlen, forgalmazóját is kizárólag postafiók-címén találhatjuk meg. A 13 összetevőből álló termék az alábbi gyógynövények illóolaját tartalmazza: zsálya, kömény, édeskömény, boróka, koriander, bazsalikom, fahéj, szegfűszeg, ánizs, csillagánizs, édesnarancs, eukaliptusz, menta. A hirdetés szerint mindegyik gyógynövény speciális hatású, más-más testrészre hatva fejti ki fogyasztó erejét. A heti 5 kg fogyás eléréséhez kizárólag napi 1 db Removyl tabletta éhgyomorra történő elszopogatása szükséges. Ugyanakkor nem kell sem önmegtartóztatás, sem diéta, sem megerőltető torna. A reklám szerint van, aki 20 nap alatt 17 kg-ot fogyott ennek segítségével.

Jó lenne, ha találkozhatnánk azzal az emberrel, aki a fenti ajánlások betartásával ezt a szervezetre akár erőteljesen káros eredményt elérte. „Kételkedő szakember lévén azt mondhatom – vallja Laki Anita a WellnessCafe dietetikusa – hogy amennyiben ez a termék ilyen hatású, akkor valóban semmi szükség sincs fitness gurura, fogyókúrákra, viszont gyorsan be kellene vezetni a kövér, beteg emberek részére!
azt már csak félve kérdezzük, hogy vajon a társadalombiztosítás miért nem támogatja ezt a csodaszert? Hol marad a Nobel–díj, ezért a tökéletes fogyasztó szerért, amely százmilliók problémáját oldhatná meg a világon?”

Fellehető ára attól függ, mennyit szeretnél fogyni:

ha kevesebb, mint 5 kilót akarsz fogyni: 7.980 Ft,
ha 6 – 10 kilót akarsz fogyni: 9.800 Ft,
ha 11 – 15 kilót akarsz fogyni: 15.050 Ft,
ha 16 – 20 kilót akarsz fogyni: 17.070 Ft.
Ezekhez az összegekhez még az alábbi költségek járulnak:
csomagolási és postaköltség: 1.700 Ft, ha 24 órán belül szeretnéd megkapni, további 1.990 Ft

Ha elég kitartó vagy, és szeretnéd az egészséged is megőrizni a fogyókúrád alatt, egy jó dietetikus szakember bármelyik terméknél többet segíthet!

Kérdezz bátran te is Laki Anitától, a WellnessCafe dietetikusától!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X