Főoldal > DIÉTA > Lúgosító étrend 4-5-6. nap

Lúgosító étrend 4-5-6. nap

lúgosító
0

Írta: and

4. nap Reggeli: retkes túrókrémmes pirítós félbarna kenyérHozzávalók:15 dkg bármilyen retek5 dkg friss túró5 dkg félbarna kenyérízlés szerint sóElkészítés:A retket finomra reszeljük, levével együtt a túróval alaposan átkeverjük, sózzuk. Pirított kenyérre kenve fogyasztjuk Tízórai:  almalé Hozzávalók:2 dl 100%-s almalé Ebéd: Fokhagymás pulykamell, petrezselymes burgonya, paradicsomsalátaHozzávalók:10 dkg pulykamell25 dkg burgonya20 dkg paradicsom2 dkg lilahagyma1 + 1 […]

4. nap
Reggeli: retkes túrókrémmes pirítós félbarna kenyér
Hozzávalók:

15 dkg bármilyen retek
5 dkg friss túró
5 dkg félbarna kenyér
ízlés szerint só
Elkészítés:
A retket finomra reszeljük, levével együtt a túróval alaposan átkeverjük, sózzuk. Pirított kenyérre kenve fogyasztjuk

Tízórai:  almalé

0002050_1.jpg ()

Hozzávalók:
2 dl 100%-s almalé

Ebéd: Fokhagymás pulykamell, petrezselymes burgonya, paradicsomsaláta
Hozzávalók:

10 dkg pulykamell
25 dkg burgonya
20 dkg paradicsom
2 dkg lilahagyma
1 + 1 dkg vaj
ízlés szerint só, fokhagyma, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük. Közben a paradicsomot felszeleteljük, picit sózzuk borsozzuk, megszórjuk apróra vágott lilahagymával, és alaposan összeforgatjuk, félretesszük. 1 dkg vajat forrósítunk, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, ha színt kapott, akkor kivesszük az olajból, és az előre kivert, besózott hússzeletet készre sütjük. A petrezselyem zöldet aprózzuk, és felforrósított 1 dkg vajban át melegítjük, de tovább nem hőkezeljük! A megfőtt burgonyát a vajas petrezselyemmel átforgatjuk, a fokhagymás hússal és a paradicsom salátával fogyasztjuk.

Uzsonna: mazsola turmix
Hozzávalók:
2 dl tej
5 dkg mazsola
ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítés:
Az alapanyagokat habosra turmixoljuk.

Vacsora: zöldséges rizs saláta
Hozzávalók:
5 dkg főtt fehér rizs
10 dkg póréhagyma
10 dkg zeller
20 dkg kínai kel
1 dkg fűszervaj
ízlés szerint zöldség fűszerkeverék
Elkészítés:
A rizst megfőzzük, és tálba tesszük, 2 evőkanál főzővízzel meglocsolva. A zöldségeket finomra reszeljük, és a fűszer vajon éppen csak átfuttatjuk. A készre főtt alapanyagokat összekeverve fogyasztjuk

5. nap
Reggeli: szőlőlé, sajtos puffasztott búzaszelet
Hozzávalók:
2 dl 100%-s szőlőlé
1 db puffasztott búzaszelet
2 dkg gomolya sajt
Elkészítés:
A sajtot a búzaszelettel fogyasztjuk.

Tízórai: mazsolás répa
Hozzávalók:
2 dkg mazsola
10 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük.

Ebéd:parajos sajt krémleves
Hozzávalók:

1 tasak sajt krémleves
20 dkg parajpüré
Elkészítés:
A parajpürét felmelegítjük, és lecsepegtetjük. A sajt krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a parajpürét, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük

Uzsonna: banán
Hozzávalók:
10 dkg banán

Vacsora: uborkás burgonyasaláta
Hozzávalók:

1 dl kefir
20 dkg csemege uborka
15 dkg főtt burgonya
ízlés szerint só, kapor, fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkát lereszeljük a kefirrel, és ízlés szerinti fűszerekkel összekeverjük. A burgonyát durva metéltre vágjuk, és az uborkás krémmel összekeverjük.

6. nap
Reggeli: virsli kenyérrel, paradicsomlével
Hozzávalók:

5 dkg főtt virsli
5 dkg rozsos kenyér
2 dl 100%-s paradicsomlé

Tízórai: mézes eper
Hozzávalók:
20 dkg eper
2 dkg méz
Elkészítés:
A megtisztított epret mézzel megcsorgatva fogyasztjuk.

Ebéd: joghurtos gomba, abonettel
Hozzávalók:
2 dl joghurt
30 dkg friss szeletelt vagy konzerv szeletelt gomba
2 db normál abonett
ízlés szerint só, fehér őrölt bors
Elkészítés:
A joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. A gombát lecsepegtetjük, és tálba tesszük, a fűszeres joghurttal átkeverjük. Abonettel fogyasztjuk.

Uzsonna: tejcsoki

0002050_2.jpg ()

Hozzávalók:
2 dkg tejcsoki

Vacsora: túrós jégsaláta
Hozzávalók:

30 dkg jégsaláta
5 dkg túró
1 dl író
ízlés szerint só, majoranna,
Elkészítés:
A jégsalátát falatnyi darabokra tépkedjük, tálba tesszük. A többi hozzávalót ízlés szerint fűszerezve alaposan összekeverjük, majd a salátára öntjük.

Lúgosító étrend 1-2-3. nap

Lúgosító étrend 7-8-9. nap

Lúgosító étrend 10-11-12. nap

Lúgosító étrend 13-14. nap


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X