Főoldal > DIÉTA > 3 forró ital hideg napokra

3 forró ital hideg napokra

0

Írta:

Klasszikus forró csokoládéEz az a recept, amit érdemes álmodból felkeltve is kívülről tudnod. A 4 főre elegendő forró csoki elkészítéséhez mindössze 20 percre lesz szükséged! Figyelem: annak, aki fogyókúrázik, magas kalóriatartalma miatt nem a legjobb választás! Hozzávalók: (1 bögre kb 2,5 dl) ¾ bögre tejszín 3 ¼ bögre tej1 ½ teáskanál vaníliáscukor vagy friss vanília180 […]

0006976_3.jpg ()

Klasszikus forró csokoládé
Ez az a recept, amit érdemes álmodból felkeltve is kívülről tudnod. A 4 főre elegendő forró csoki elkészítéséhez mindössze 20 percre lesz szükséged!
Figyelem: annak, aki fogyókúrázik, magas kalóriatartalma miatt nem a legjobb választás!

Hozzávalók: (1 bögre kb 2,5 dl)
¾ bögre tejszín
3 ¼ bögre tej
1 ½ teáskanál vaníliáscukor vagy friss vanília
180 gramm jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé – érdemes legalább 60% kakaótartalmú csokit használnod, hogy igazán finom legyen az ital.
Őrölt fahéj vagy szárított, őrölt gyömbér, tejszínhab vagy finom csokireszelék a díszítéshez.

Így készítsd:
Egy nagy lábasban keverd össze a tejszínt, vaníliáscukrot, egy csipet sót, és mérsékelt tűzön kezdd hevíteni. Egy kis hőálló edénybe tedd a csokit, 2/3 bögre tejjel keverd, tedd a tűzre és hagyd, hogy a csoki szépen megolvadjon, és egy krémes állagú keveréket kapj. A csokis szószt keverd a tejszínes keverékhez, és melegítsd át mintegy 2 percig. Hogy igazán habos legyen a forró csoki, a csokis-tejszínes krémes italt turmixgépben habosítsd. Előre felmelegített bögrékben, friss tejszínhabbal és fahéjjal fogyaszd!

Tápérték 1 adagra:
Kalória: 488
Zsírtartalom: 38 gr
Szénhidrát: 34 gr
Fehérje: 10 gr

0006976_2.jpg ()

Mexikói kakaó
A forró csoki egzotikus változata, zsírszegény tejjel és kakaóporral. A 2 főre elegendő kakaót mindössze 12 perc alatt készítheted el!

Hozzávalók:
2 bögre zsírszegény tej
2 rúd fahéj
¼ bögre édesítetlen kakaópor
2 evőkanál barna cukor

Így készítsd:
A tejet a fahéjrudakkal lassú tűzön kezdd el melegíteni mintegy 5 percig. A tűzről levéve fedd le, és hagyd állni újabb 5 percig. A fahéj rudakat vedd ki és egyet-egyet tegyél egy előre felmelegített nagy bögrébe, amiben a kakaót szervírozod majd. Eközben a kakaóport és a cukrot szórd a felmelegített tejbe, keverd el alaposan, és hagyd 1 percig állni.
A kakaót ezután már töltheted is a bögrékbe, ízlés szerint zsírszegény tejszínhabbal, őrölt fahéjjal megszórva fogyaszthatod.

Tápérték 1 adagra:
Kalória: 160
Zsírtartalom: 2 gr
Szénhidrát: 32 gr
Fehérje: 10 gr

0006976_1.jpg ()

Fűszeres indiai fekete tea
Egy igazán érzéki fekete tea tejjel és enyhén csípős fűszerezéssel, melyet ízlésed szerint bolondíthatsz tovább kedvenc fűszereiddel. A 2 főre elegendő teát 18 perc alatt készítheted el. 

Hozzávalók:
2 ½ bögre víz
1 teáskanál kardamon
3 szem fekete bors  
2 vékony szelet friss, hámozott gyömbér – ha nincs, akkor az őrölt, szárított változat is megteszi
1 rúd fahéj
2 szem szegfűszeg
2/3 bögre tej
4 teáskanál barna cukor
3 púpozott teáskanál szálas vagy 3 filter jó minőségű fekete tea

Így készítsd:
A vizet töltsd egy főzőedénybe, add hozzá a fűszereket és forrald fel. Ha felforrt, mérsékeld a lángot és lassan hagyd bugyogni 4-10 percig. Add hozzá a tejet, a cukrot és kissé megnövelt lángon forrald újra, majd add hozzá a teát és hagyd benne ázni 2-3 percig.
Teáscsészékben – még forrón – fogyaszd!

Tápérték 1 adagra:
Kalória: 75
Zsírtartalom: 2 gr
Szénhidrát: 12 gr
Fehérje: 3 gr


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X