Tudtad, hogy a spenót akkor a legértékesebb gyógyítónk, ha nyersen fogyasztjuk? Nyersen ugyanis benne maradnak mindazon hatóanyagok, amik hatnak egészségünkre. A főzés, sütés során keletkező hő hatására a benne lévő B-vitamin megsemmisül, eközben pedig a szervezetünk számára kársos oxálsav felszabadul és lerakódhat a szervezetünkben. Mi van benne? szelén: elősegíti a vitaminok védő tevékenységét A-vitamin: gyógyítja a […]
Tudtad, hogy a spenót akkor a legértékesebb gyógyítónk, ha nyersen fogyasztjuk? Nyersen ugyanis benne maradnak mindazon hatóanyagok, amik hatnak egészségünkre. A főzés, sütés során keletkező hő hatására a benne lévő B-vitamin megsemmisül, eközben pedig a szervezetünk számára kársos oxálsav felszabadul és lerakódhat a szervezetünkben.
Mi van benne?
- szelén: elősegíti a vitaminok védő tevékenységét
- A-vitamin: gyógyítja a gyulladásokat
- K-vitamin: serkenti a veseműködést
- E-vitamin: elősegíti a jótékony A-vitamin felszívódását
- B-vitamin: segíti az elfogyasztott táplálék felszívódását, a zsírok, szénhidrátok megemésztését
- folsav: speciális idegnyugtató hatással bír
Zöld koktél az egészségért és szépségért
A kúraszerűen fogyasztott spenót-koktél segíthet a krónikus fáradtság leküzdésében. A fáradtság ellen a zöld levelekben lévő vas veszi fel a harcot. Ugyanilyen hatékonyan alkalmazható vérnyomáscsökkentésre és -növelésre is.
Hozzávalók:
1 csokor petrezselyem
egy marék spenótlevél
3 sárgarépa
1 alma
A hozzávalókat gyümölcscentrifugában vagy zöldségprésen préseld, frissen fogyaszd!