Hozzávalók: 1 mokkáskanál barnacukor 10 dkg alma 1 evőkanál rozspehely 2,5 dl víz Elkészítés:A rozspelyhet a lereszelt almával, pici barnacukorral és 2,5 dl vízzel habosra turmixoljuk. Miért olyan jó ez a turmix? Az alma leve nagyon kellemes ízű, ha zöldségléhez kevered, finom és vitamindús italt fogyaszthatsz (például almalevet keverve zellerlével). A gyümölcs fogyasztása elősegíti a más […]
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál barnacukor
- 10 dkg alma
- 1 evőkanál rozspehely
- 2,5 dl víz
Elkészítés:
A rozspelyhet a lereszelt almával, pici barnacukorral és 2,5 dl vízzel habosra turmixoljuk.
Miért olyan jó ez a turmix?
- Az alma leve nagyon kellemes ízű, ha zöldségléhez kevered, finom és vitamindús italt fogyaszthatsz (például almalevet keverve zellerlével).
- A gyümölcs fogyasztása elősegíti a más táplálékkal elfogyasztott ásványok, vitaminok és enzimek felszívódását a szervezetben.
- Ha beteg és legyengült vagy, az egészséges, friss alma remek táplálék, mert könnyen emészthető.
- Kísérletek bizonyították, hogy az alma pektinje képes feloldani azokat a zsírokat –koleszterint, triglicerideket, amelyek az erek falán lerakódást okoznak.
- A rozs B1-vitamint, kalciumot, niacint, fehérjét, keményítőt, rostot, szerves sót is tartalmaz.
- A rostokban gazdag rozs rendszeres fogyasztása javítja bélműködést, enyhíti a székrekedés tüneteit.
- Csökkenti a vér koleszterinszintjét, és a szívinfarktus, érelmeszesedés és epekőbetegség, valamint a cukorbetegség kockázatát.