Főoldal > DIÉTA > Fogyni akarsz? Öltözz lilába!

Fogyni akarsz? Öltözz lilába!

közérzetszínek
0

Írta:

A színek gyógyító erejét már az ókori egyiptomiak is felismerték, ám a szervezetre gyakorolt hatásuk tudományos kutatása csak a XX. század második felében kezdődött meg. Ma már a színterápiát sikerrel alkalmazzák számos szervi megbetegedés és pszichés probléma esetén is. Most újabb öt olyan színt mutatunk  be, amelyek segíthetnek, ha jobb közérzetre, vidámságra vagy egy kis […]

A színek gyógyító erejét már az ókori egyiptomiak is felismerték, ám a szervezetre gyakorolt hatásuk tudományos kutatása csak a XX. század második felében kezdődött meg. Ma már a színterápiát sikerrel alkalmazzák számos szervi megbetegedés és pszichés probléma esetén is. Most újabb öt olyan színt mutatunk  be, amelyek segíthetnek, ha jobb közérzetre, vidámságra vagy egy kis nyugalomra vágysz!

Lila – A mértékletes

Egyensúlyt teremt az ég és föld, az értelem és az érzelmek között. Intelligenciát, alázatot és bűnbánatot sugall.  
Miért jó?
A lila jó hatással van a nyirokrendszer működésére, megnyugtatja az idegeket, csillapítja a fejfájást és hatékony a narancsbőr ellen is.  
Tipp: A lila szín jóllakottság-érzést kelt, ezért ha fogyókúrázol, az étkezésekhez használj lila terítéket!

Fekete – Az ősi nyugalom

A fekete nem visszaveri, hanem elnyeli a fényt. Ez az ősi sötétség, a káosz jelképe, de a nyugati kultúrában hagyományosan a gyász színe is.
Miért jó?
Ha túlhajszolt vagy és kimerült, a fekete szín segít abban, hogy jobban tudj befelé figyelni és összpontosítani. Felszabadítja a benned szunnyadó kreativitást is.
Tipp: Ha túlságosan eluralkodott rajtad a stresszes, búskomor hangulat pihenj le egy teljesen sötét szobában, takarózz be jól és relaxálj. Ha hajlamos vagy a depresszióra, inkább kerüld el ezt a színt!

Narancs – Az energikus

0009118_1.jpg ()

A narancs a sárga és a vörös szín tulajdonságait ötvözi – így pozitív gondolatokat sugall, életerővel tölt fel, és a szexuális energiát is növeli. Ez a szín a keleti kultúrákban a boldogság és a megvilágosodás jelképe is, ezért a buddhista szerzetesek öltözéke is narancssárga. 
Miért jó?
Erősíti az immunrendszert, revitalizáló hatása miatt segíthet a műtét utáni felépülésben is. Étvágytalanság, emésztési problémák, epe- és vesegörcsök esetén is ajánlott.
Tipp: Ha szerelmi csalódás ért, vagy egyszerűen csak unott és fásult vagy, vegyél fel narancszszínű ruhákat vagy díszítsd a lakásod ennek a vidám, meleg színnek a különböző árnyalataival!

Barna – Az éltető anyaföld szimbóluma

A föld színe, így az anyaság, a termékenység és az otthon jelképe is. A lilához hasonlóan a barna az alázat és a vezeklés kifejezője, ugyanakkor az anyagi javakhoz, a pénzhez való túlzott ragaszkodásra is utalhat.
Miért jó?
A barna biztonságot, állandóságot sugall, kiegyensúlyozottá tesz.
Tipp: Megnyugtató, barátságos hangulatot teremthetsz otthonodban, ha meleg, barna tónusokat használsz a lakás berendezéséhez. Figyelj arra, hogy ne válassz túl sötét árnyalatokat, mert ezzel túlságosan komor hatást érhetsz el!

Rózsaszín – A gyengéd

Kifejezetten nőies szín – nem véletlen, hogy a kislányokat sokan már újszülött korban is rózsaszín ruhákba öltöztetik.
Miért jó?
Nyugtató hatású árnyalat, amely még az izmokat is ellazítja. A rózsaszínt feszültségoldó színként alkalmazzák például börtönökben,elvonókúrákon és az elmegyógyintézetekben.  
Tipp: Ha egy kis törődésre és gyengédségre vágysz, kényeztesd magad a rózsaszínnel! Bizonyos esetekben azonban bánj óvatosan ezzel a színnel! Állásinterjún például egy bájos rózsaszín kiskosztümben infantilisnek és túlságosan naívnak tűnhetsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X