Főoldal > DIÉTA > A nap fogyókúrás receptje: gombás-majorannás tészta

A nap fogyókúrás receptje: gombás-majorannás tészta

fogyókúrarecept
0

Írta:

Hozzávalók: • 1 teáskanál darált dió• 1 mokkáskanál olaj• só• őrölt fehérbors• majoránna• 20 dkg nyers sampion gomba• 6 dkg durum fodros nagykocka tésztaItaljavaslatunk a tésztához:• 3 dl vízÍgy készül:6 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben kifőzünk, majd leszűrjük és gombamártással alaposan átkeverve fogyasztjuk. A gombamártás a következőképp készül: a 20 dkg nyers sampion gombát apróra kockázzuk, csöppnyi forró olajon […]

0009919_1.jpg ()

Hozzávalók:

• 1 teáskanál darált dió
• 1 mokkáskanál olaj
• só
• őrölt fehérbors
• majoránna
• 20 dkg nyers sampion gomba
• 6 dkg durum fodros nagykocka tészta

Italjavaslatunk a tésztához:

• 3 dl víz

Így készül:
6 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben kifőzünk, majd leszűrjük és gombamártással alaposan átkeverve fogyasztjuk. A gombamártás a következőképp készül: a 20 dkg nyers sampion gombát apróra kockázzuk, csöppnyi forró olajon megpirítjuk, majd ízesítjük őrölt fehér borssal, csipetnyi sóval, majoránnával, 1 teáskanál darált dióval, aztán fedő alatt 10 percig saját levében pároljuk.

Miért olyan jó ez a recept?
A majorannát az ókorban szent növényként tisztelték és a boldogság szimbólumának tartották. Ezt a fűszeres ízű, húsos ételek nélkülözhetetlen ízesítőjeként használt növényt a népi gyógyászatban a gyomor és a belek bántalmainak enyhítésére és az emésztésre gyakorolt jótékony hatása miatt alkalmazták.
Receptünk főszereplője a durumlisztből, tojás nélkül készült tészta, mely javítja az emésztésed, és olyan értékes vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz juttatja a szervezeted, mint a  B-vitamin, a kalcium, foszfor, kén, kálium, nátrium, vas, cink, mangán, réz és szilícium.
A gomba legfontosabb tápanyaga a fehérje, amely akár a húst is helyettesítheti étrendedben, hiszen összetételét tekintve, sokban hasonlít az állati fehérjéhez. A fehérjén kívül zsírokat, szénhidrátokat, ásványi sókat, például foszfort és káliumot, de A-, B-, D-vitamint is tartalmaznak. Jól megtisztítva, héjával együtt érdemes fogyasztanod, hisz bőre alatt rejlik a legtöbb vitamin és ásványi anyag! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X