Hozzávalók: 1 evőkanál pirított búzacsíra 1 evőkanál lenmag liszt só őrölt fehérbors 1 csomag mirelit natúr parajkrém Italjavaslat: 3 dl víz Így készítsd a spenótcsemegét1 csomag mirelit natúr parajkrémet szobahőmérsékleten kiengedünk, majd leszűrjük és összekeverjük a frissen őrölt fehér borssal, 3 gerezd összenyomott fokhagymával és pici sóval, aztán forró serpenyőben (lefedve!) 15 percig pároljuk. 15 […]
Hozzávalók:
- 1 evőkanál pirított búzacsíra
- 1 evőkanál lenmag liszt
- só
- őrölt fehérbors
- 1 csomag mirelit natúr parajkrém
Italjavaslat:
- 3 dl víz
Így készítsd a spenótcsemegét
1 csomag mirelit natúr parajkrémet szobahőmérsékleten kiengedünk, majd leszűrjük és összekeverjük a frissen őrölt fehér borssal, 3 gerezd összenyomott fokhagymával és pici sóval, aztán forró serpenyőben (lefedve!) 15 percig pároljuk. 15 perc után 1 evőkanál lenmag liszttel, 1 evőkanál pirított búzacsírával és 3 db tojással elkeverjük, végül 2-3 perc alatt készre pároljuk. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
+ 1 tipp: érdemes mélyhűtött spenótot választanod, mert kutatásokból kiderült, hogy ha szakszerűen fagyasztják le, akkor a C-vitamin tartalomnak, mindössze 20%-a vész kárba.
Miért jó ez a recept?
A spenót miatt, mert…
- 50 g spenót fedezi a napi magnézium szükségletet – ez az ásványi anyag aktivizálja az anyagcserét, a kalciummal együttműködve lassítja a csontritkulás kialakulását, erősíti a szív- és érrendszert.
- A benne lévő folsav fontos szerepet játszik az idegrendszer működésében és nélkülözhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez.
- Ballasztanyagai segítik a bélműködést, így megakadályozzák a székrekedés kialakulását.
- Sok vitamint tartalmaz – például B-vitaminok, folsav, C- és E-vitamin – amelyek védik a szervezetet a szabad gyökökkel szemben.
A búzacsíra miatt, mert…
- Sok B- és E-vitamint tartalmaz, és rendszeres fogyasztása csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát.