Főoldal > DIÉTA > A narancsbőr elleni harc a lélekben kezdődik?

A narancsbőr elleni harc a lélekben kezdődik?

alakformáláscellulitnarancsbőr
0

Írta:

A cellulit elsősorban azoknál a nőknél – főleg a comb és a popsi tájékán – jelenik meg, akiknek a szervezete túl sok ösztrogént termel. Amikor a máj nem tudja megfelelően semlegesíteni és kiüríteni az ösztrogént, annak hatására  megváltozik a bőr alatti laza, rostos kötőszövet alapállománya: a visszatartott víz és só, illetve a lerakódott zsír miatt […]

A cellulit elsősorban azoknál a nőknél – főleg a comb és a popsi tájékán – jelenik meg, akiknek a szervezete túl sok ösztrogént termel. Amikor a máj nem tudja megfelelően semlegesíteni és kiüríteni az ösztrogént, annak hatására  megváltozik a bőr alatti laza, rostos kötőszövet alapállománya: a visszatartott víz és só, illetve a lerakódott zsír miatt kocsonyássá válik, tapintása és kinézete pedig a narancs bőréhez lesz hasonló.

Figyelem! A cellulit nem keverendő össze a cellulitisszal, amely a bőrben és közvetlenül a bőr alatt elhelyezkedő szövetekben terjedő bakteriális fertőzést jelent.
A fertőzés a cellulitisz esetében rendszerint valamilyen bőrsérülés, fekélyesedés, lábgombásodás vagy bőrgyulladás után alakul ki.

Egy, az egyes betegségek lelki hátterét vizsgáló elmélet szerint a cellulit nem elsősorban a női test zsírfelhalmozódásához, illetve a helytelen táplálkozási szokásokhoz, öröklött hajlamokhoz és a kevés mozgást tartalmazó napirendhez, mint inkább lelki problémákhoz kötődik: aggodalmakhoz, elfojtott érzelmekhez.
Olyan sajnálatot és ellenérzést jelezhet, amelyektől még nem szabadultál meg, illetve utalhat a magaddal vagy másokkal kapcsolatos elkötelezettségre.
Nem lehet, hogy félsz attól, hogy elkötelezd magad a mellett az ember mellett, akit szeretsz, és esetleg elutasítod az előrehaladást?
Ez a félelem egy olyan eseményből eredhet, amelyben elhagyatottnak érezted magad. Elutasítod, megtagadod a fiatalságod egy részét, mivel fiatalabb korodban többször megéltél olyan traumát okozó, bántó élményt, amely még ma is felkavar, és amely gátat szab kreativitásodnak és gyermeki szívednek.
A cellulit megjelenése sokkal gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál, hiszen a nők már igen korán elkezdenek foglalkozni a külsejükkel, az alakjukkal, amelyet mindig a társadalom által meghatározott tökéletességgel akarnak összhangba hozni.

A külső, a kinézet, az esztétikai aspektus túlságosan fontos számodra is? Vizsgáld meg, hogy melyek azok az érzések, amelyek megakadályoznak abban, hogy előbbre juss, és fogadd el, hogy ezeket lassan és óvatosan dolgozd fel, és illeszd be a mindennapjaidba!

0010448_1.jpg ()

Cikkünk a Lelki eredetű betegségek lexikona című kötet nyomán készült.
Szerző: Jacques Martel
Fordította: Schnedarek Réka 
Partvonal Könyvkiadó, 2007.
3290 HUF
www.partvonal.hu  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X