Miért jó a papaja fogyókúrához? alacsony a kalóriatartalma (100 g-ban mindössze 13 kcal van) kevés cukor van benne sok vízhajtó hatású káliumot tartalmaz magas C-vitamin és béta-karotin tartalma fogyókúra esetén is erősíti az immunrendszered és védi a szervezeted a szabad gyökök káros hatásai ellen a benne lévő papain fehérjebontó enzim segít a húsfélék lebontásában, és […]
Miért jó a papaja fogyókúrához?
- alacsony a kalóriatartalma (100 g-ban mindössze 13 kcal van)
- kevés cukor van benne
- sok vízhajtó hatású káliumot tartalmaz
- magas C-vitamin és béta-karotin tartalma fogyókúra esetén is erősíti az immunrendszered és védi a szervezeted a szabad gyökök káros hatásai ellen
- a benne lévő papain fehérjebontó enzim segít a húsfélék lebontásában, és jó hatással van az emésztésre
Hogyan fogyaszd?
- mindig puha, érett gyümölcsöt vásárolj
- vágd ketté a gyümölcsöt, távolítsd el a magokat, majd a gyümölcs húsát kanállal szedd ki a héjából
- fogyaszthatod két étkezés között, de a legjobb, ha főétkezés után kanalazol belőle, mert a benne lévő papain segíti az emésztést
Még 3 érv a papaja mellett
- kutatások szerint a benne lévő likopin véd a szívinfarktussal szemben és más karotinoiddal együtt fogyasztva a rákos megbetegedések ellen is hatásos
- sok kalciumot, B1-vitamint és niacint tartalmaz
- nincs benne gyümölcssav, ezért könnyen emészthető és kellemes édes ízű
Tudtad?
– Indiában a papaja gyümölcsét, levelét és magját már régóta gyógyszerként alkalmazzák?
– A trópusi országokban (például Srí Lankán, a Maláj-félszigeten, Hawaiin) magját menstruációs görcsök enyhítésére is használják.