Főoldal > DIÉTA > Narancsbőrgyilkos koffein?

Narancsbőrgyilkos koffein?

bőrfeszesítéscellulitnarancsbőr
0

Írta:

Egy finom és lágy reggeli kávé sokaknál csodákra képes. Van, aki számára csak akkor indul jól a nap, ha a megszokott nagy bögrényi tejeskávé gőze ébreszti. A kávéban lévő koffein valóban segíthet abban, hogy felélénkülj, hisz stimulálóan hat, serkenti a vérkeringést és gyorsan élénkít! A koffeinre talán épp ezen tulajdonságai miatt mostanra már a kozmetikai ipar is […]

Egy finom és lágy reggeli kávé sokaknál csodákra képes. Van, aki számára csak akkor indul jól a nap, ha a megszokott nagy bögrényi tejeskávé gőze ébreszti. A kávéban lévő koffein valóban segíthet abban, hogy felélénkülj, hisz stimulálóan hat, serkenti a vérkeringést és gyorsan élénkít!
A koffeinre talán épp ezen tulajdonságai miatt mostanra már a kozmetikai ipar is rátette a kezét: előszeretettel alkalmazza hatóanyagait a különböző bőrfeszesítő krémek összetevőjeként. A szépségipar szereplői azt vallják, hogy a koffein az egyik legjobb zsírbontó és feszesítő hatással rendelkező elem lehet a tubusban, mellyel a legmakacsabb narancsbőr is sima, feszes bőrré alakul.

Lássuk, mi lehet az igazság! Valóban csökkenti a koffein a sejtek zsírtároló képességét? És igaz, hogy feloldja, elégeti a már elraktározott zsírt? Vajon elegendő-e ilyen hatóanyagú krémmel kenni magadat ahhoz, hogy a bikiniszezonra formába hozd magad?

Nos, a koffein valóban az egyik legősibb, leggyakoribb élénkítőként ismert. Vízhajtó és vérkeringés-fokozó hatása révén a salakanyagok, a zsír és a felesleges folyadék is könnyebben távozik a szervezetedből. És valóban: a bőrt is stimulálhatja, segtíheti, hogy közvetlenül a bőrrel érintkezve több oxigénhez jussanak a sejtek, de ez az élénkítő hatás ugyanolyan rövid ideig tart, mint egy reggeli kávé hatása. Vagyis nem lehet az egyedüli segítség abban, hogy a felhalmozott zsírréteg nyomtalanul eltűnjön a kényes testtájakról! Ha használsz is ilyen krémeket és pakolásokat, a kezelést érdemes teljes életmódváltással, rendszeres testmozgással ötvöznöd, mert csakis így lesz hatásos – önmagában egy finom, koffeines krém még nem lesz csodákra képes!

Meglepő tények a koffeinről:
Amerikai kutatások bizonyítják, hogy a koffein védelmet nyújthat a bőrrák egy igen gyakori változatával szemben. Egereken végzett vizsgálatok során jöttek rá arra, hogy a fiatalkori napégések okozta időskori tumorok koffeinnel való kezelése jótékonyan hat a kialakult daganatok ellen. A koffein a kutatások során közvetlenül az állatok bőrével érintkezett, az elemzések pedig arra következtettek, hogy a rosszindulatú daganatok 72%-kal, a jóindulatú daganatok 42%-kal csökkentek az állatkísérletek során.

A koffein bőrrákra gyakorolt hatásán túl segíthet a kopaszodó férfiak helyzetén is. Stimuláló, serkentő hatása révén ugyanis fokozza a hajhagymák vérkeringését, és vérbőséget okoz, aminek következtében a hajhagyma több oxigénhez jut. Ezáltal pedig a hajhullás mértéke csökkenhet, a hajnövekedés pedig fokozódhat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X