Főoldal > DIÉTA > Gwyneth Paltrow és a makrobiotika

Gwyneth Paltrow és a makrobiotika

diétamakrobiotikasztár
0

Írta:

A kislányos mosolyú, bájos szőke színésznő nevét a Szerelmes Shakespeare és az Emma című filmekből ismerhettük meg. Gwyneth Paltrow anyaként sem hanyagolja el a filmezést: a moziba járók a Vasember című filmben találkozhattak vele legutóbb. A színésznő és férje, Chris Martin (a Coldplay zenekar frontembere) két gyermeket nevelnek: a kislányuk Apple négy, Moses nevű kisfiuk […]

A kislányos mosolyú, bájos szőke színésznő nevét a Szerelmes Shakespeare és az Emma című filmekből ismerhettük meg. Gwyneth Paltrow anyaként sem hanyagolja el a filmezést: a moziba járók a Vasember című filmben találkozhattak vele legutóbb. A színésznő és férje, Chris Martin (a Coldplay zenekar frontembere) két gyermeket nevelnek: a kislányuk Apple négy, Moses nevű kisfiuk kétéves. Moses születése után Gwyneth bámulatosan gyorsan nyerte vissza szülés előtti alakját. Íme Gwyneth 3 tippje, amelyek segítségével te is könnyen megszabadulhatsz a szülés utáni túlsúlytól!

0012656_1.jpg ()

 1.  Makrobiotikus étrenden a várandósság első hónapjáig

Gwyneth a várandóssága előtt kizárólag a makrobiotikus diéta alapján étkezett – azaz csakis feldolgozatlan, természetes alapanyagokból készült, lehetőleg szezonális élelmiszereket fogyasztott. Kerülte a húst, a tejtermékeket, a cukrot és a tartósítószereket is. Gwyneth a várandóssága alatt nem volt ennyire szigorú magához: ha megkívánta, megevett egy pár falat sajtot, csokoládét vagy egy kis fehér kenyeret is. Gyermekei születése óta a színésznő azt vallja, hogy az egészséges étrendben helye van az időnkénti „kicsapongásnak” is, de csak akkor, ha valaki tud mértéket tartani.

2. Előnyben a kínai és japán ételek

A szülés utáni első hónapokban Gwyneth-nek is nehezen ment megszabadulni a feleslegtől,  ezért a színésznő dietetikus szakemberhez fordult, aki speciális étrendet állított össze neki. A menüt kínai és japán ételek (pl. sushi) alkották. A színésznő figyelt arra is, hogy mellőzze az étrendjéből a mesterséges anyagokat, a cukrot, a kávét és az alkoholt is.

3.  Pilates és jóga minden mennyiségben

A színésznő napirendjéből természetesen a mozgás sem hiányozhat – Madonnához hasonlóan Gwyneth is a pilates és a jóga híve, de ha kedve tartja, aerob- és kardioedzésekre is eljár. Gwyneth fontosnak tartja, hogy a mozgást a gyermekei is hamar megszeressék, ezért lányával, a kis Apple-lel időnként egy gyermekek számára készült jógakönyv segítségével „edzenek”.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X