Főoldal > DIÉTA > Méregteleníts és karcsúsodj görögdinnyével!

Méregteleníts és karcsúsodj görögdinnyével!

diétagörögdinnye
0

Írta:

Laktat és segíti a fogyást Közismert tény, hogy a görögdinnye mintegy 90%-a víz. Ennek az áldásos tulajdonságának köszönhetően bekerült a kedvelt fogyókúrás gyümölcsök közé. Amerikai kutatatók ugyanis rájöttek, hogy az ételekben lévő víz mennyiségének remek laktató hatása van. Például a zöldségekből készült leves jobban eltelíti a gyomrot – emiatt kevesebb kalóriát fogyasztunk el -, mintha egy adag zöldséget ennénk és meginnánk mellé egy nagy pohár vizet. Így […]

Laktat és segíti a fogyást

Közismert tény, hogy a görögdinnye mintegy 90%-a víz. Ennek az áldásos tulajdonságának köszönhetően bekerült a kedvelt fogyókúrás gyümölcsök közé. Amerikai kutatatók ugyanis rájöttek, hogy az ételekben lévő víz mennyiségének remek laktató hatása van. Például a zöldségekből készült leves jobban eltelíti a gyomrot – emiatt kevesebb kalóriát fogyasztunk el -, mintha egy adag zöldséget ennénk és meginnánk mellé egy nagy pohár vizet. 
Így van ez a görögdinnyével is: a benne lévő víz kötött formában van jelen a gyümölcsben, emiatt lassabban szívódik fel és tovább marad a gyomorban – teltségérzést okozva. Az már csak hab a tortán, hogy a dinnye nemcsak az éhségedet csillapítja, de remek szomjoltó is.

0012093_1.jpg ()

Miért jó még a görögdinnye?

  • kiváló likopinforrás – ez a karotinoid csökkenti a rák kialakulásának veszélyét
  • méregteleníti a szervezetet
  • alacsony a kalóriatartalma
  • sok rost van benne
  • remek A-vitamin forrás

A WellnessCafe tippje: Görögdinnye turmix
Vásárolj egy közpes méretű dinnyét. A dinnyeszeletből szedd ki a magokat és kockázz fel kb. 30 dkg dinnyehúst. Víz és cukor hozzáadása nélkül turmixold össze a hozzávalókat. Tálkából kikanalazva fogyaszd!

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X