Főoldal > DIÉTA > 3 ínycsiklandó burgonyás recept

3 ínycsiklandó burgonyás recept

burgonyadiétafőételfogyókúra
0

Írta: and

1. Petrezselymes-fokhagymás burgonya Hozzávalók: 25 dkg héjában főtt burgonya 1 kávéskanál vaj petrezselyemzöld, zúzott fokhagyma - ízlés szerint Elkészítés:A petrezselyemzöldet vágd apróra, és keverd össze a bőséges zúzott fokhagymával. Fogyasztáskor a héjában főtt burgonyát hámozás, kockára vágás után forró vajon melegítsd meg, és tetszőleges mennyiségű fokhagymás petrezselyemzölddel forgasd át. 2. Olajbogyós-kapris burgonyasaláta Hozzávalók: 5 dkg olajbogyó […]

1. Petrezselymes-fokhagymás burgonya

Hozzávalók:

  • 25 dkg héjában főtt burgonya
  • 1 kávéskanál vaj
  • petrezselyemzöld, zúzott fokhagyma - ízlés szerint

0015834_1.jpg ()

Elkészítés:

A petrezselyemzöldet vágd apróra, és keverd össze a bőséges zúzott fokhagymával. Fogyasztáskor a héjában főtt burgonyát hámozás, kockára vágás után forró vajon melegítsd meg, és tetszőleges mennyiségű fokhagymás petrezselyemzölddel forgasd át.

2. Olajbogyós-kapris burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 5 dkg olajbogyó felszeletelve
  • 20 dkg héjában főtt burgonya vékonyra karikázva
  • 1 dkg apróra vágott kapribogyó
  • őrölt fehérbors – ízlés szerint
  • 1 csomag újhagyma apróra vágva
  • fél citrom leve

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban keverd össze. Kissé borsozd meg (sózni nem kell, mert a bogyók sósak), és citromlével jócskán locsold meg. 10 perc összeérés után fogyaszthatod.

3. Káposztás burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg kockázott burgonya
  • 10 dkg vékonyra metélt fejes káposzta
  • só, őrölt bors, őrölt kömény, vöröshagymakrém, fűszerpaprika – ízlés szerint
  • 1 kávéskanál olaj
  • 1 kávéskanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál sovány tejföl

Elkészítés:

A kockázott burgonyát 4 dl vízben tedd fel főzni. Fűszerezd sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, vöröshagymakrémmel – ízlés szerint. Kb. 20 percnyi főzés után add hozzá a vékonyra metélt fejes káposztát. Ha kész, forró olajon sűrítsd be a teljes kiőrlésű liszttel és késhegynyi fűszerpaprikával készült világos rántással, és ízesítsd kevés tejföllel. Forralás után forrón fogyaszd.

A hozzávalók egy adagra tisztított mennyiséget jelölnek!

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X