Főoldal > DIÉTA > 1 napos lúgosító mintaétrend

1 napos lúgosító mintaétrend

diétafogyókúrasalaktalanító
0

Írta:

Fontos, hogy a nap folyamán a lenti étrend mellett elfogyassz legalább 2 liter forrásvizet vagy buborékmentes ásványvizet is! Így lesz csak igazán hatékony! Reggeli: Citromos csalántea és banános müzli 2 dl csalántea fél citrom levével 1 banán felkarikázva 3 evőkanál zabpehely 1 teáskanál mazsola 1 dl író Így készül: A müzlihez a banánt, a zabpelyhet […]

Fontos, hogy a nap folyamán a lenti étrend mellett elfogyassz legalább 2 liter forrásvizet vagy buborékmentes ásványvizet is! Így lesz csak igazán hatékony!

Reggeli: Citromos csalántea és banános müzli

  • 2 dl csalántea fél citrom levével
  • 1 banán felkarikázva
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 1 teáskanál mazsola
  • 1 dl író

0014078_1.jpg ()

Így készül:
A müzlihez a banánt, a zabpelyhet és a mazsolát keverd össze, öntsd hozzá az írót. A citromos csalánteát kortyolva falatozz!
 

Tízórai: Citromos reszelt alma tönkölypászkával
Egy almát reszelj le, facsard rá egy fél citrom levét. A reszelt almát 1 szelet tönkölypászkával fogyaszd!

Ebéd: Csirkehúsos kelbimbópörkölt
Hozzávalók:

  • 10 dkg csirkemell darálva
  • 250 gr kelbimbó
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • ízlés szerint: só, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors

Így készül:
A forró olajon az apróra vágott hagymát dinszteld meg, tedd rá a darált húst, 10 percig párold, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, pirospaprikával, köménnyel, borssal. Add hozzá a kelbimbót, majd öntsd fel éppen ellepő vízzel. 30 perc alatt főzd készre, melegen tálald!

Uzsonna: 1 banán

Vacsora: Paradicsomos rozskenyér
Piríts meg egy szelet rozskenyeret, és egy félbevágott paradicsommal dörzsöld át! Már fogyaszthatod is!

Okoz-e a savasító étrend problémákat?
A savasító étrend káros hatásai vitatottak tudományos körökben, de léteznek komoly kutatások, amelyek ezeket részben megerősítik. Annyi bizonyos, hogyha savas vagy lúgos túlsúly jön létre, ez nem idéz elő rögtön észrevehető betegséget, legtöbbször sem mi, sem orvosunk nem veszi észre a problémát. Táplálkozási szokásainkból adódik, hogy általában savasító az étrendünk. Ennek valószínűleg lehetnek káros hatásai, de ezek csak hónapok, évek alatt alakulnak ki. Következmény lehet csontjaink gyengülése (hisz a kalcium felhasználódhat a savasság kivédésére), izomtömegünk szükségesnél nagyobb vesztése. A legtöbb reklámban a savasodásnak tulajdonított panaszok összefüggését az elsavasodással eddig nem igazolták. A gyomorégés és hasonló problémák, valamint a test savasodása között nincs vagy nem ismert közvetlen összefüggés, ezt nem szabad összekevernünk!
Ártani a lúgosítás nem árt, kivéve persze, ha túlzásokba esünk, és nagy mennyiségű vörösborral (ami lúgosít) ellensúlyozzuk a savasító ételeket. Ez esetben igen rossz úton járunk.

Képek forrása: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X