Főoldal > DIÉTA > 3 fogyókúrásnak hitt nassolnivaló

3 fogyókúrásnak hitt nassolnivaló

diétanassolnivaló. táplálkozás
0

Írta:

1. Joghurtos édességek Miért népszerűek?Fogyókúrázóknak előszeretettel ajánlják a csokis-krémes nyalánkságok helyett a különböző joghurtokat, mert tápanyagokban gazdagok, könnyítik az emésztést és erősítik az immunrendszert.Mi az igazság?Nem minden joghurtos finomság készül egyformán: egyes fajták valóban tartalmaznak élőkultúrát, mások viszont nem, és néhány terméknek kifejezetten magas a cukortartalma. Mit tehetsz?Ha joghurtos édességre vágysz, válassz minőségi termékcsaládot és […]

1. Joghurtos édességek

Miért népszerűek?
Fogyókúrázóknak előszeretettel ajánlják a csokis-krémes nyalánkságok helyett a különböző joghurtokat, mert tápanyagokban gazdagok, könnyítik az emésztést és erősítik az immunrendszert.
Mi az igazság?
Nem minden joghurtos finomság készül egyformán: egyes fajták valóban tartalmaznak élőkultúrát, mások viszont nem, és néhány terméknek kifejezetten magas a cukortartalma.
Mit tehetsz?
Ha joghurtos édességre vágysz, válassz minőségi termékcsaládot és figyelmesen olvasd el a címkét! Figyelj a cukor- és zsírtartalomra, a valódi élőkultúrára és a probiotikumokra vonatkozó adatokra!

0016746_1.jpg ()

2. Light italok

Miért népszerűek?
Az üdítőitalok magas cukortartalmát teszik felelőssé számos negatív élettani hatásért (pl: fogszuvasodás, elhízás stb.). Ezért akik nem tudnak lemondani kedvenc ízükről, nagyon sokszor a cukormentes verzió mellett döntenek.
Mi az igazság?
A legtöbb „light” feliratú italban a cukrot édesítőszerrel pótolják, ami adott esetben fokozhatja az étvágyat.
Mit tehetsz?
Igyál frissen facsart gyümölcslevet, a készen kapható teaitalokat pedig helyettesítsd saját készítésű teákkal, mint pl: roibos, zöld tea!

3. Diabetikus csokik

Miért népszerűek?
Bár ezt a termékcsoportot elsősorban cukorbetegnek találták ki, sok fogyni vágyó próbálja úgy kicselezni a kalóriákat, hogy a diabetikus édességek közül választ.
Mi az igazság?
Ezek a termékek kb.15-20%-kal kevesebb energiát tartalmaznak, mint hagyományos társaik, csak glükóz helyett fruktóz kerül a finomságokba. A végeredmény ugyanúgy a kilók gyarapodása lesz, mintha nem a diabetikus változatot fogyasztanád, azzal a különbséggel, hogy a diabetikus termék lassabban emeli a vércukorszintet, ráadásul sokkal drágább.
Mit tehetsz?
Ha ki akarod elégíteni a csokoládé utáni sóvárgásodat, jobban jársz, ha valódi kakaóból készült, minőségi márkából harapsz egy-két falatot! Az esti nassolásról mondj le, és fontos, hogy ügyelj a mértéktartásra!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X