A tészták főzés előtti súlya, 8-6 dkg legyen személyenként! 1. Cukkinis – kapros durum fodros nagykocka Hozzávalók 8 dkg durum fodros nagykocka tészta 30 dkg nyers, héjastul-magostul gyalult fiatal cukkini 2 dkg reszelt light trappista sajt bőven vágott kapor, só – ízlés szerint 1 mokkáskanál olaj Elkészítés:Főzz ki 8 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, […]
A tészták főzés előtti súlya, 8-6 dkg legyen személyenként!
1. Cukkinis – kapros durum fodros nagykocka
Hozzávalók
- 8 dkg durum fodros nagykocka tészta
- 30 dkg nyers, héjastul-magostul gyalult fiatal cukkini
- 2 dkg reszelt light trappista sajt
- bőven vágott kapor, só – ízlés szerint
- 1 mokkáskanál olaj
Elkészítés:
Főzz ki 8 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben, szűrd le, majd pirított cukkinivel alaposan keverd át. Sajttal megszórva fogyaszd. A gyalult cukkinit csöppnyi forró olajon pirítsd meg, majd ízesítsd sóval, kaporral, aztán fedő alatt 10 percig saját levében párold meg.
2. Brokkolis palacsinta
Hozzávalók
- 1 egész tojás
- 50 gr teljes kiőrlésű liszt
- 50 gr finomliszt
- 2 dl sovány tej
- só, őrölt kömény, 1, 5 dl szódavíz, vöröshagymakrém, piros arany – ízlés szerint
- 2 kávéskanál olaj
- 20 dkg főtt brokkoli
Elkészítés:
A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a liszteket. Sózd meg és ízesítsd őrölt köménnyel. 20 percig hagyd állni, és ha szükséges 1, 5 dl szódavízzel hígítsd fel. Picit kiolajozott forró palacsintasütőben adagonként / 2 db vastagabb palacsintát kell sütni a szokásosnál!/ süsd ki, majd a következő töltelékkel töltsd meg: 20 dkg főtt brokkolit alapos lecsepegtetés után vágj apró darabokra, ízesítsd vöröshagymakrémmel, őrölt köménnyel, és piros arannyal, majd alapos kikeverés után töltsd a palacsintába. Forrón tálald.
3. Gombás sajtos üvegtészta
Hozzávalók
- 20 dkg nyers gomba
- 1 mokkáskanál olaj
- só, őrölt bors, aprított petrezselyem zöld, reszelt vöröshagyma – ízlés szerint
- 6 dkg nyers üvegtészta
- 2 evőkanál reszelt fokhagymás, füstölt sovány sajt
Elkészítés:
A gombát szeleteld vékonyra, pici olajon pirítsd át, fűszerezd, és 5 percig a saját levében párold meg. Közben a nyers üvegtésztát tedd szűrűbe, majd kb. 2 percre mártsd bele (szűrővel) 0, 5 liternyi, forró sós vízbe. Lecsöpögtetve, a párolt gombával, és a reszelt, fokhagymás, füstölt sovány sajttal megszórva keverd át. Melegen fogyaszd!
Képek forrása: Profimédia