Főoldal > DIÉTA > 3 mennyei tésztás recept – bűntudat nélkül!

3 mennyei tésztás recept – bűntudat nélkül!

diétafogyókúratésztazsírégetés
0

Írta: and

A tészták főzés előtti súlya, 8-6 dkg legyen személyenként! 1. Cukkinis – kapros durum fodros nagykocka Hozzávalók 8 dkg durum fodros nagykocka tészta 30 dkg nyers, héjastul-magostul gyalult fiatal cukkini 2 dkg reszelt light trappista sajt bőven vágott kapor, só – ízlés szerint 1 mokkáskanál olaj Elkészítés:Főzz ki 8 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, […]

A tészták főzés előtti súlya, 8-6 dkg legyen személyenként!

1. Cukkinis – kapros durum fodros nagykocka

Hozzávalók

  • 8 dkg durum fodros nagykocka tészta
  • 30 dkg nyers, héjastul-magostul gyalult fiatal cukkini
  • 2 dkg reszelt light trappista sajt
  • bőven vágott kapor, só – ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál olaj

Elkészítés:
Főzz ki 8 dkg durum fodros nagykocka tésztát sós, forró vízben, szűrd le, majd pirított cukkinivel alaposan keverd át. Sajttal megszórva fogyaszd. A gyalult cukkinit csöppnyi forró olajon pirítsd meg, majd ízesítsd sóval, kaporral, aztán fedő alatt 10 percig saját levében párold meg.

0017003_1.jpg ()

2. Brokkolis palacsinta

Hozzávalók

  • 1 egész tojás
  • 50 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 50 gr finomliszt
  • 2 dl sovány tej
  • só, őrölt kömény, 1, 5 dl szódavíz, vöröshagymakrém, piros arany – ízlés szerint
  • 2 kávéskanál olaj
  • 20 dkg főtt brokkoli

Elkészítés:
A tojást verd fel a tejjel és csomómentesre keverve add hozzá a liszteket. Sózd meg és ízesítsd őrölt köménnyel. 20 percig hagyd állni, és ha szükséges 1, 5 dl szódavízzel hígítsd fel. Picit kiolajozott forró palacsintasütőben adagonként / 2 db vastagabb palacsintát kell sütni a szokásosnál!/ süsd ki, majd a következő töltelékkel töltsd meg: 20 dkg főtt brokkolit alapos lecsepegtetés után vágj apró darabokra, ízesítsd vöröshagymakrémmel, őrölt köménnyel, és piros arannyal, majd alapos kikeverés után töltsd a palacsintába. Forrón tálald. 

3. Gombás sajtos üvegtészta

Hozzávalók

  • 20 dkg nyers gomba
  • 1 mokkáskanál olaj
  • só, őrölt bors, aprított petrezselyem zöld, reszelt vöröshagyma – ízlés szerint
  • 6 dkg nyers üvegtészta
  • 2 evőkanál reszelt fokhagymás, füstölt sovány sajt

Elkészítés:
A gombát szeleteld vékonyra, pici olajon pirítsd át, fűszerezd, és 5 percig a saját levében párold meg. Közben a nyers üvegtésztát tedd szűrűbe, majd kb. 2 percre mártsd bele (szűrővel) 0, 5 liternyi, forró sós vízbe. Lecsöpögtetve, a párolt gombával, és a reszelt, fokhagymás, füstölt sovány sajttal megszórva keverd át. Melegen fogyaszd!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X