1. Pácolt csirkemáj édesköménnyel és 2 dl száraz vörös borralHozzávalók:2 dl száraz vörösbor23 g olívaolajsó1 evőkanál mustár15 dkg csirkemáj3 db édeskömény Elkészítés:Az édesköményeket negyedekbe vágva forró, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. Közben 15 dkg csirkemájat apróra vágunk és 10 percig mustáros-olívaolajos pácban (1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál mustárral elkeverve) […]
1. Pácolt csirkemáj édesköménnyel és 2 dl száraz vörös borral
Hozzávalók:
2 dl száraz vörösbor
23 g olívaolaj
só
1 evőkanál mustár
15 dkg csirkemáj
3 db édeskömény
Elkészítés:
Az édesköményeket negyedekbe vágva forró, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. Közben 15 dkg csirkemájat apróra vágunk és 10 percig mustáros-olívaolajos pácban (1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál mustárral elkeverve) érleljük. Utána 1 mokkáskanál (3 g) forró olívaolajon átpirítjuk. Végül a csirkemájhoz hozzáadjuk a megfőtt, majd lecsepegtetett édesköményeket, rálocsolva a maradék pácot is. Forrón fogyasztjuk, 2 dl száraz vörösbor kíséretében. Jó étvágyat!
Tudnivalók:
Elkészítési idő: 20-40 perc
Típus: egytálétel, húsétel, főétel, előétel (fél adagban)
Diéta típus: Mediterrán
Diétanap típusa: fehérje
2. Pulykás-kagylós paella 2 dl száraz fehérborral
Hozzávalók:
2 dl víz
1 db erőleveskocka
szeletelt fokhagyma
őrölt bors
só
10 db magozott olívabogyó
3 dkg előfőzött rizs
5 dkg szeletelt sampion gomba
10 dkg kockázott paprika
10 dkg kockázott paradicsom
10 dkg nyers kagylóhús
10 dkg felkockázott pulykamell
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott pulykamellet, majd félretesszük. Ezután egy kiolajozott tűzálló tálnak az aljára szórjuk a felkockázott bacon szalonnát, majd sorban rétegezzük rá a kockázott paradicsomot, csipetnyi sót, kevés őrölt borsot, végül a kockázott, előzőleg kevés olajon megpirított pulykamellet. Sózzuk, szeletelt fokhagymával megszórjuk, tovább rétegezzük a kockázott paprikával, a szeletelt nyers gombával és a kagylóhússal, majd rászórjuk az előfőzött rizst és 10 db magozott olívabogyót teszünk a tetejére. 1 db erőleves kockát feloldunk 2 dl vízben és ezzel öntjük fel a paellát. Lefedve, előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Melegen fogyasztjuk 2 dl száraz fehérborral. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40-60 perc
Diéta típus: Mediterrán
3. Sonkával rakott paprika 2 dl száraz vörösborral
Hozzávalók:
őrölt bors
só
1 dl sovány tejföl
10 dkg kockázott sonka
1 db felkarikázott piros kaliforniai paprika
1 db felkarikázott zöld kaliforniai paprika
1 db főtt, felkarikázott burgonya
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük. Egy kiolajozott tűzálló tálba rétegezve belefektetjük a felkarikázott főtt burgonyát, a felkarikázott zöld kaliforniai paprikát, a 10 dkg kockázott sonkát, majd a felkarikázott piros kaliforniai paprikát (ebben a sorrendben!). Utána ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal ízesített 1 dl sovány tejföllel meglocsoljuk és az előmelegített sütőben 20 perc alatt átsütjük. Forrón fogyasztjuk 2 dl száraz vörösborral. Jó étvágyat!
Diéta típus: Mediterrán
Képek forrása: Profimédia