Főoldal > DIÉTA > Harmadik nap

Harmadik nap

diéta
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:Oat meal – körtés/1adag Hozzávalók:tej, 1,5%-os 200gvíz 0,5dlkörte 100gzabpehely 30gzabkorpa 5gfolyékony édesítő fahéj  Elkészítés:A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Óvatosan hozzákeverjük a körte felét, a másik felét tálalásnál a zabkása tetejére helyezzük díszítésként. Fahéjjal megszórva tálaljuk. […]

Reggeli 1 személyre:
Oat meal – körtés/1adag

Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 200g
víz 0,5dl
körte 100g
zabpehely 30g
zabkorpa 5g
folyékony édesítő 
fahéj 

Elkészítés:
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Óvatosan hozzákeverjük a körte felét, a másik felét tálalásnál a zabkása tetejére helyezzük díszítésként. Fahéjjal megszórva tálaljuk.

Ebéd 1 személyre:
Csontleves / 1adag

Hozzávalók:
sárgarépa 30g
petrezselyemgyökér 15g
vöröshagyma 15g
zeller 10g
só 
marhahúsleves kocka 
feketebors 
fokhagyma 

Tonhalas-tökmagos garden saláta / 1adag, 2-3 db korpás abonett

Hozzávalók:
paradicsom 100g
spenót 80g
fejes saláta 60g
jégsaláta 60g
tonhal konzerv (saját lében) 50g
citrom 20g
tökmag 20g
vöröshagyma 10g
mustár 4g
olívaolaj 4g
só 
Korpás abonett 2-3db

Elkészítés:
A fejes salátát, jégsalátát és a spenótleveleket kézzel apróra tépjük, a paradicsomot kockázzuk, a hagymát vékonyra felkarikázzuk. Sózzuk és lazán összekeverjük a zöldségeket. A tonhal konzervet lecsöpögtetjük, ízlés szerint meglocsoljuk citromlével, majd hozzáadjuk a salátához. Az olívolajat összekeverjük a mustárral és a tökmaggal, majd a salátára öntjük, és összerázzuk az egészet. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Uzsonna 1 személyre:
szilva 4közepes darab vagy 15 dkg idény gyümölcs
túró ice light 1darab

Vacsora 1 személyre:
grill csirke (mell vagy comb, vagy szárny) 1/4db
kovászos uborka 250g

Kép forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X