Főoldal > DIÉTA > Hatodik nap

Hatodik nap

diéta
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:Oat meal – meggyes/ 1adag Hozzávalók:tej, 1,5%-os 200gvíz 0,5dllight meggy befőtt 100gzabpehely 30gzabkorpa 5gfolyékony édesítő fahéj Elkészítés:A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Óvatosan hozzákeverjük a meggy felét, a másik felét tálalásnál a zabkása tetejére helyezzük díszítésként. […]

Reggeli 1 személyre:
Oat meal – meggyes/ 1adag

Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 200g
víz 0,5dl
light meggy befőtt 100g
zabpehely 30g
zabkorpa 5g
folyékony édesítő 
fahéj

Elkészítés:
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Óvatosan hozzákeverjük a meggy felét, a másik felét tálalásnál a zabkása tetejére helyezzük díszítésként. Fahéjjal megszórva tálaljuk.

Ebéd 1 személyre:
Sült csirkemáj / 1adag

Hozzávalók:
csirkemáj 120g
vöröshagyma 15g
olaj 3ml
só 
majoránna 
őrölt fehérbors

Elkészítés:
A csirkemájat letisztítjuk, a vöröshagymát vékonyra felkarikázzuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük őket, lazán összekeverjük és előmelegített sütőben, nagy hőfokon, hirtelen készre sütjük. Sütés közben ízesítjük majoránnával, borssal és a végén kevés sóval. Készülhet nyílt lángon is, akkor a hagymát előbb fonnyasszuk meg, de vigyázzunk, mert a máj pattog sütés közben!

Waldorf saláta másképp / 1adag

Hozzávalók:
alma 200g
zeller 100g
joghurt 30g
dió 20g
friss citromlé 
folyékony édesítő 

Elkészítés:
A zellert lesózzuk, hűtőbe tesszük, hagyjuk állni kb. 10 percig. Ha levet ereszt, azt leöntjük róla. Közben az almát kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a lehűtött zellerhez, és meglocsoljuk citromlével. Elkészítjük az öntetet: joghurthoz hozzáadjuk a maradék citromlevet, és sóval, kevés édesítővel ízesítjük. Összekeverjük a zelleres almával, végül megszórjuk durvára vágott dióval, és alaposan elkeverjük. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Uzsonna 1 személyre:
alma 1 nagyobb darab

Vacsora 1 személyre:
Padlizsános lecsó baromfi virslivel / 1adag

Hozzávalók:
súlykontroll pulykavirsli 1db
zöldpaprika 100g
padlizsán 50g
paradicsom 50g
cukkíni 50g
vöröshagyma 30g
olívaolaj 5g
só 
fűszerpaprika
pirosarany – csípős
egy csepp folyékony édesítő

Elkészítés:
A vöröshagymát vékonyra szeleteljük és a karikára vágott zöldpaprikával, kevés sóval lassú tűzön, olívaolajon kezdjük párolni. A paradicsomokat forró vízbe dobva, megszabadítjuk a héjától és a paprika után kockázzuk. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott padlizsánt és cukkínit is. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, (ha csípősen szeretjük keverünk bele még pirosaranyat is) hozzáadunk egy csepp édesítőt, majd készre főzzük. Mikor a lecsó majdnem kész beletesszük a virslit is (ízlés szerint egyben vagy karikára vágva) és összeforraljuk. Forrón tálaljuk.

Kép forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X