Főoldal > DIÉTA > Hetedik nap

Hetedik nap

diéta
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:tea 1 filtercsirkemell sonka 2 szeletKorpás abonett 2-3dbpiros kaliforniai paprika 100g Ebéd 1 személyre:Serpenyős zöldséges tőkehalfilé / 1adag, 2dl 100%-os paradicsomlé Hozzávalók:tőkehalfilé 120gsárgarépa 100gbrokkoli 100gkarfiol 100golaj 5mlpetrezselyemzöld só őrölt fehérbors fokhagyma  Elkészítés:A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük (só, bors, fokhagyma), majd kevés olajon megsütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk és félretesszük. Ugyanabban a magas falú serpenyőben megpároljuk a karikára […]

Reggeli 1 személyre:
tea 1 filter
csirkemell sonka 2 szelet
Korpás abonett 2-3db
piros kaliforniai paprika 100g

Ebéd 1 személyre:
Serpenyős zöldséges tőkehalfilé / 1adag, 2dl 100%-os paradicsomlé

Hozzávalók:
tőkehalfilé 120g
sárgarépa 100g
brokkoli 100g
karfiol 100g
olaj 5ml
petrezselyemzöld 
só 
őrölt fehérbors 
fokhagyma 

Elkészítés:
A tőkehalfilét nagyobb kockákra vágjuk, befűszerezzük (só, bors, fokhagyma), majd kevés olajon megsütjük. Ha kész, ízlés szerint citromlével meglocsoljuk és félretesszük. Ugyanabban a magas falú serpenyőben megpároljuk a karikára vágott és fűszerezett sárgarépát. Ha már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a brokkolit és a karfiolt és együtt pároljuk készre. Tálalás előtt óvatosan összekeverjük a kész tőkehalfilé kockákkal és összeforraljuk őket. Petrezselyemzölddel díszítjük. Vehetünk készen kapható wok zöldségkeveréket is, azzal hamarabb elkészül az étel.

Uzsonna 1 személyre:
Mandulás banánturmix / 1adag

Hozzávalók:
banán 100g
tej, 1,5%-os 200g
zabkorpa 5g
mandula 15g

Elkészítés:
A banánt meghámozzuk és a turmixgépbe rakjuk. Felöntjük a sovány tejjel, és összeturmixoljuk. Édes lesz, de ízlés szerint édesítővel tovább ízesíthetjük. Frissen is, és behűtve is kitűnő ital. A zabkorpát és a szeletelt mandulát csak fogyasztás előtt pár perccel rakjuk hozzá, de akár ki is hagyhatjuk.

Vacsora 1 személyre:
Kefires vitaminsaláta kockázott sovány sajttal / 1adag

Hozzávalók:
kígyóuborka 100g
fejes saláta 100g
kefir 100g
retek 50g
vöröshagyma 50g
trappista light sajt 50g

Elkészítés:
A kígyóuborkát és a vöröshagymát karikákra vágjuk, a retket a paradicsomhoz hasonló gerezdekre vágjuk, a fejes salátát apróra tépjük. A sovány sajtot kockákra vágjuk, összekeverjük a friss zöldségekkel, és az egészet leöntjük kefirrel. Azonnal fogyasztható.

Kép forrása: Profimédia 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X