Főoldal > DIÉTA > Huszadik nap

Huszadik nap

Béres Alexandradiétasúlykontroll
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:tej, 1,5%-os 200g Fahéjas-szilvás zabos muffin /12db tej, 1,5%-os 3dlzabkorpa 200g mirelit szilva 350gtojás 3 közepes darabsütőpor 0,5csomagédesítő por 3 evőkanálfahéj Elkészítés:A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a szilvát. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok). Ebéd 1 személyre:Főtt tojás / […]

Reggeli 1 személyre:
tej, 1,5%-os 200g

Fahéjas-szilvás zabos muffin /12db

tej, 1,5%-os 3dl
zabkorpa 200g
mirelit szilva 350g
tojás 3 közepes darab
sütőpor 0,5csomag
édesítő por 3 evőkanál
fahéj

Elkészítés:
A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a szilvát. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok).

Ebéd 1 személyre:
Főtt tojás / 1adag
tojás 2 közepes darab

Parajfőzelék / 1adag

Hozzávalók:
mirelit spenót 250g
só 
feketebors 
fokhagyma
zabliszt 2 közepes evőkanál
tej, 1,5%-os 100g
Korpás abonett 2-3db

Elkészítés:
A mirelit spenótot egy lábosba tesszük, és tűz fölött kiolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, végül hozzákeverjük a tejet. Pár percig főzzük, majd a zabliszttel meghintjük, és összeforraljuk.

Uzsonna 1 személyre:
körte 1 közepes darab
natúr joghurt 1 pohár (150 g)

Vacsora 1 személyre:
Serpenyőben sült zöldségek csirkemell csíkokkal / 1adag

Hozzávalók:
csirkemell 60g
zöldpaprika 100g
padlizsán 50g
paradicsom 50g
cukkíni 50g
vöröshagyma 30g
olívaolaj 5g

fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
A vöröshagymát vékonyra szeleteljük és a karikára vágott zöldpaprikával, kevés sóval lassú tűzön, olívaolajon elkezdjük párolni. A paradicsomokat forró vízbe dobva, megszabadítjuk a héjától és a paprika után kockázzuk. Ekkor adjuk hozzá a karikára vágott padlizsánt és cukkínit is. Ízesítjük a fűszerekkel, majd készre főzzük. Közben a csirkemellet ízlés szerint fűszerezzük, és forró olívaolajon puhára sütjük.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X