Főoldal > DIÉTA > Huszonegyedik nap

Huszonegyedik nap

diéta
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:1 filter teából főzött teaKorpás abonett 2-3db Tonhallal töltött paradicsom / 1 adag Hozzávalók:paradicsom 100gtonhal konzerv (saját lében) 50gjoghurt 25 gcitrom 20 gjégsaláta 20 gfeketebors petrezselyem zöld Elkészítés:A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük és a tetejét éles késsel (kb. negyedrésznél) levágjuk és félretesszük. Belsejéből a paradicsomhúst óvatosan kikanalazzuk, és helyére betöltjük a lecsöpögtetett, előzőleg citromlével és joghurttal összekevert, darabolt […]

Reggeli 1 személyre:
1 filter teából főzött tea
Korpás abonett 2-3db

Tonhallal töltött paradicsom / 1 adag

Hozzávalók:
paradicsom 100g
tonhal konzerv (saját lében) 50g
joghurt 25 g
citrom 20 g
jégsaláta 20 g
feketebors 
petrezselyem zöld

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük és a tetejét éles késsel (kb. negyedrésznél) levágjuk és félretesszük. Belsejéből a paradicsomhúst óvatosan kikanalazzuk, és helyére betöltjük a lecsöpögtetett, előzőleg citromlével és joghurttal összekevert, darabolt tonhalat. Jégsalátára helyezve tálaljuk, ízesítésként citromot kínálunk mellé.

Ebéd 1 személyre:
100%-os narancslé 200g

Csípős csirkeszárnyak / 1 adag

Hozzávalók:
csirke szárnyak 4db
olaj 5ml
só 
csípős pirosarany
gyömbér 
feketebors 
petrezselyem zöld

Elkészítés:
A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, piros arannyal és borssal. A megtisztított csirkeszárnyakat ebben megforgatjuk, és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Angol zeller joghurtöntettel / 1 adag

Hozzávalók:
zeller 250g
joghurt 50g
citrom 
só 
feketebors 
fokhagyma

Elkészítés:
A joghurtot fűszerezzük, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát. Az angol zellert nyersen hagyjuk, és a joghurtos-fokhagymás öntetbe mártogatva fogyasztjuk.

Uzsonna 1 személyre:
körte 1 közepes darab

Vacsora 1 személyre:
Hideg töltött uborka / 1 adag

Hozzávalók:
kígyóuborka 300g
sovány tehéntúró 12,5g
Tolle trappista light sajt 12,5g
zöldpaprika 20g
paradicsom 25g
joghurt 100g
snidling 10g
só 
feketebors

Elkészítés:
A megmosott kígyóuborkát hosszában félbe-, keresztben négybe vágjuk, így összesen 8 darab lesz. Az uborkák belsejét kikaparjuk, és ezt a forgácsot felaprítjuk. A megmosott zöldpaprikát és paradicsomot egészen apró kockákra vágjuk. A megmosott snidlinget vékonyra metéljük. Az uborkaforgácsot összekeverjük a reszelt sovány sajttal, a villával szétnyomkodott sovány tehéntúróval és a joghurttal. Ehhez adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot, snidlinget. Sóval, borssal fűszerezzük, végül a tölteléket a kivájt uborkákba töltjük, jó púposan. Hűtőben egy-két órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X