Főoldal > DIÉTA > Negyedik nap

Negyedik nap

diéta
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:tea 1filterfőtt vagy lágy tojás 2 darabkígyóuborka 100gKorpás abonett 2-3db Ebéd 1 személyre:Sült csirkemell spenóttal / 1adag Hozzávalók:mirelit spenót 250gcsirkemell 120gtej, 1,5%-os 100golaj 3mlzabliszt 2közepes evőkanálsó feketebors fokhagyma  Elkészítés:Nagyobb, lapos, serpenyőben készítsük. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagyma egy részével bekenjük. Az olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben a mirelit leveles parajt kevés […]

Reggeli 1 személyre:
tea 1filter
főtt vagy lágy tojás 2 darab
kígyóuborka 100g
Korpás abonett 2-3db

Ebéd 1 személyre:
Sült csirkemell spenóttal / 1adag

Hozzávalók:
mirelit spenót 250g
csirkemell 120g
tej, 1,5%-os 100g
olaj 3ml
zabliszt 2közepes evőkanál
só 
feketebors 
fokhagyma 

Elkészítés:
Nagyobb, lapos, serpenyőben készítsük. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagyma egy részével bekenjük. Az olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Közben a mirelit leveles parajt kevés olajon fokhagymával áthevítjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet és kevés zabliszttel megszórva összeforraljuk. A csirkemellre halmozva tálaljuk.

Uzsonna 1 személyre:
Joghurt banánnal / 1adag

Hozzávalók:
joghurt natúr 1pohár (150 g)
banán 0,5darab
folyékony édesítő

Elkészítés:
A banánt meghámozzuk és karikára vagy kockákra vágjuk. A joghurtot elkeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a felszeletelt banánt. Azonnal fogyasztjuk, vagy hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Ez utóbbi esetben előzőleg a banánt érdemes egy kevés citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljon be.

Vacsora 1 személyre:
Kevert saláta pulykasonka csíkokkal, olívaolajos dresszinggel / 1adag

Hozzávalók:
fejes saláta 100g
kígyóuborka 100g
paradicsom 100g
zöldpaprika 80g
csirkemell sonka 60g
lenmag 10g
olívaolaj 3g
só 
folyékony édesítő 
friss citromlé 
friss bazsalikom 
kakukkfű

Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük az olívaolajjal, és amíg elkészül a saláta, hűtőbe tesszük. A kígyóuborkát, a paprikát és a pulykasonkát csíkokra vágjuk, a paradicsomot kockázzuk, a fejes salátát apróra tépkedjük. A lenmagot ízlés szerint teflon edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a salátához, majd a behűtött öntettel meglocsoljuk, és alaposan összekeverjük. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Kép forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X