Főoldal > DIÉTA > Tizenharmadik nap

Tizenharmadik nap

Béres Alexandradiétasúlykontroll
0

Írta:

Reggeli 1 személyre: 1db muffin!tea 1 filterből főzve Meggyes zabos muffin /12dbHozzávalók:tej, 1,5%-os 3dlzabkorpa 200g light meggy befőtt 1üvegtojás 3 közepes darabsütőpor 0,5 csomagédesítő por 3evőkanál Elkészítés:A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a meggyet. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok). Ebéd 1 […]

Reggeli 1 személyre: 1db muffin!
tea 1 filterből főzve

Meggyes zabos muffin /12db

Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 3dl
zabkorpa 200g 
light meggy befőtt 1üveg
tojás 3 közepes darab
sütőpor 0,5 csomag
édesítő por 3evőkanál

Elkészítés:
A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a meggyet. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok).

Ebéd 1 személyre:
100%-os ananászlé 2dl

Csőben sült brokkoli / 1adag

Hozzávalók:
brokkoli 300g
kefir 100g
tojás 1 közepes darab
olaj
fűszerpaprika 

szerecsendió
fehérbors

Elkészítés:
A brokkoli rózsákat vékonyan kiolajozott tepsibe soroljuk, sózzuk és szerecsendióval, őrölt fehérborssal ízesítjük. A kefirt összekeverjük a felvert tojással és a fűszerpaprikával és leöntjük vele a brokkolit. Közepes hőfokú sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Steak fűszeres marhahús / 1adag

Hozzávalók:
sovány marhahús 120g
olívaolaj 5g
steak fűszerkeverék

Elkészítés:
A marhahúst fűszerezzük a steak fűszerkeverékkel, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és ebben pácoljuk 24 óráig. Teflonedényben készítjük: fedő alatt pároljuk, majd ha puha, pirosra sütjük, és forrón tálaljuk. 

Uzsonna 1 személyre:
Körte 1 nagyobb darab

Vacsora 1 személyre:
Tzatziki zöldségekkel gazdagon, pulykasonka szeletekkel / 1adag

Hozzávalók:
kígyóuborka 150g
zöldpaprika 90g
vöröshagyma 80g
csirkemell sonka 60g
joghurt 60g
citrom 50g
olívaolaj 3g

feketebors
fahéj 
fokhagyma
oregánó

Elkészítés:
A kígyóuborkát, zöldpaprikát és vöröshagymát megtisztítjuk, és szálasra lereszeljük vagy finom, apró metéltre vágjuk. Enyhén sózzuk, majd pár perc után levét lazán kinyomva, a fokhagymás-fűszeres joghurthoz keverjük. Végül a csíkokra vágott sonkát is hozzákeverjük. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X