Főoldal > DIÉTA > Tizenhatodik nap

Tizenhatodik nap

Béresa Alexandradiétasúlykontroll
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:tej, 1,5%-os 2dlKorpás abonett 2-3db Guacamole / 1adagHozzávalók:avokádó 75gparadicsom 40gvöröshagyma 7,5gzöldpaprika 22,5gpetrezselyem zöld friss citromlé  Elkészítés:A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk-kivájjuk […]

Reggeli 1 személyre:
tej, 1,5%-os 2dl
Korpás abonett 2-3db

Guacamole / 1adag

Hozzávalók:
avokádó 75g
paradicsom 40g
vöröshagyma 7,5g
zöldpaprika 22,5g
petrezselyem zöld 
friss citromlé 

Elkészítés:
A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát kikaparjuk-kivájjuk a héjából, és villával péppé törjük. Azonnal megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A masszához keverjük a paradicsomot, a hagymát, a paprikát, a citrom héját, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot, és egy órára hidegre tesszük.

Ebéd 1 személyre:
Wokban pirított csirkekockák zöldségekkel egyben sülve / 1adag

Hozzávalók:
vöröshagyma 100g
fejes káposzta 100g
sárgarépa 100g
szójaszósz 50g
olívaolaj 8g
csirkemell 120g

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra-, a fejes káposztát és a sárgarépát csíkokra vágjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk, besózzuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és hirtelen átpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és a sárgarépát és fedő alatt megpároljuk. Úgy a finom, ha a zöldségek egy kicsit ropogósak. Amikor már majdnem kész, levesszük róla a fedőt, hagyjuk elfőni róla a vizet, majd megöntözzük szójaszósszal, és összepirítjuk őket. Forrón tálaljuk.

Az alapanyagok különböző sülési ideje miatt a húst külön serpenyőben is készíthetjük, ha úgy egyszerűbbnek tűnik. Az előkészítéssel együtt legfeljebb 30 perc alatt kész van!

Uzsonna 1 személyre:
Szilva 3 közepes darab

Vacsora 1 személyre:
Pikáns vacsorasaláta / 1adag

Hozzávalók:
alma 75g
snidling 10g
csirkemell sonka 35g
trappista light sajt 25g
joghurt 25g
olívaolaj 5g
100%-os paradicsomlé 5g
friss citromlé 
folyékony édesítő 
mustár 

Elkészítés:
A megtiszított sárgarépát vékony karikákra vágjuk, a megmosott és kicsumázott almát apró kockákra szabdaljuk, a megmosott snidlinget apróra vágjuk. Egy mélyebb tálban az alma kivételével az összes zöldséget összekeverjük és megsózzuk. Az almakockákra kevés citromlevet cseppegtetünk és jól összekeverjük, majd félre tesszük. A sonkát és a sajtot egyforma nagyságú kockákra metéljük.
A saláta öntethez kevés citromlevet összekeverjük a paradicsomlével, a mustárral, az olajjal, a joghurttal és az édesítővel, majd rálocsoljuk az almával összekevert zöldségekre. Jól átforgatjuk, lefedjük, és hűtőben néhány órán keresztül hagyjuk összeérni az ízeket.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X