Főoldal > DIÉTA > Tizenhetedik nap

Tizenhetedik nap

Béres Alexandradiétasúlykontroll
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:1 filterből főzött tea Korpás abonett 2-3db Túrókrém / 1 adag Hozzávalók:félzsíros tehéntúró 50gjoghurt 50gsókígyóuborka 100g Elkészítés:A túrót villával összetörjük, majd elkeverjük a joghurttal, sóval és az ízlés szerint hozzáadott fűszerekkel. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Ebéd 1 személyre:Mustáros csirkecomb / 1 adag Hozzávalók:csirkecomb 120gmustár 10golívaolaj 5mlsó feketebors Elkészítés:Mustár, olívaolaj, só, bors felhasználásával pácot keverünk és sütés […]

Reggeli 1 személyre:
1 filterből főzött tea 
Korpás abonett 2-3db

Túrókrém / 1 adag

Hozzávalók:
félzsíros tehéntúró 50g
joghurt 50g

kígyóuborka 100g

Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, majd elkeverjük a joghurttal, sóval és az ízlés szerint hozzáadott fűszerekkel. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.

Ebéd 1 személyre:
Mustáros csirkecomb / 1 adag

Hozzávalók:
csirkecomb 120g
mustár 10g
olívaolaj 5ml
só 
feketebors

Elkészítés:
Mustár, olívaolaj, só, bors felhasználásával pácot keverünk és sütés előtt egy napig a csirkecombot ebben pácoljuk. Másnap fólia alatt pároljuk a húst kb. 80-85%-os puhulásáig, majd a fóliát levéve, készre sütjük.

Pritaminos ceruzabab saláta / 1 adag

Hozzávalók:
ceruzabab 200g
pritamin paprika 25g
vöröshagyma 25g
ecet  
folyékony édesítő

Elkészítés:
A ceruzababot sóval puhára pároljuk (főzzük), majd kihűtjük. A vöröshagymát finomra, a pritaminpaprikát kockákra vágjuk, és balzsamecettel, édesítővel összekeverjük és utána a ceruzababhoz adjuk. Hűtőben hagyjuk összeérni.

Uzsonna 1 személyre:
Mandulás banánturmix / 1adag

Hozzávalók:
banán 100g
tej, 1,5%-os 200g
zabkorpa 5g
mandula 15g

Elkészítés:
A banánt meghámozzuk és a turmixgépbe rakjuk. Felöntjük a sovány tejjel, és összeturmixoljuk. Édes lesz, de ízlés szerint édesítővel tovább ízesíthetjük. Frissen is, és behűtve is kitűnő ital. A zabkorpát és a szeletelt mandulát csak fogyasztás előtt pár perccel rakjuk hozzá, de akár ki is hagyhatjuk.

Vacsora 1 személyre:
Párolt savanyúkáposzta almával, sovány sajttal / 1adag

savanyú káposzta 100g
alma 150g
trappista light sajt 50g
fehérbor 10g
olaj 

Elkészítés:
Felhevített olajra tesszük az alaposan kicsavart savanyú káposztát. Hozzáadjuk a bort, a tetszés szerint formára darabolt almát és csipetnyi sóval – lehetőleg fedő alatt – puhára pároljuk.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X