Főoldal > DIÉTA > Tizennegyedik nap

Tizennegyedik nap

diéta
0

Írta:

Reggeli 1 személyre:Oat meal – meggyes / 1adag Hozzávalók:tej, 1,5%-os 200gvíz 0,5dllight meggy befőtt 100gzabpehely 30gzabkorpa 5gfolyékony édesítő fahéj Elkészítés:A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Óvatosan hozzákeverjük a meggy felét, a másik felét tálalásnál a zabkása […]

Reggeli 1 személyre:
Oat meal – meggyes / 1adag

Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 200g
víz 0,5dl
light meggy befőtt 100g
zabpehely 30g
zabkorpa 5g
folyékony édesítő
fahéj

Elkészítés:
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Óvatosan hozzákeverjük a meggy felét, a másik felét tálalásnál a zabkása tetejére helyezzük díszítésként. Fahéjjal megszórva tálaljuk.

Ebéd 1 személyre:
Korpás abonett 2-3db

Tormás tőkehalfilé zöldspárgával / 1adag

Hozzávalók:
spárga 250g
tőkehalfilé 120g
kávétejszín 50g
ecetes torma 30g
friss citromlé 10g
olívaolaj 4g

petrezselyem zöld 
feketebors

Elkészítés:
A tőkehalfilét ízlés szerint fűszerezzük, és olívaolajban kisütjük. Olívaolajjal megkent jénai tálba rakjuk, ráhalmozzuk a zöldspárgát. Az ecetes tormát összekeverjük a tejszínnel (hogy sűrű masszát kapjunk), majd eloszlatjuk a halon és a spárgán. Megszórjuk friss petrezselyem zölddel, majd a sütőben készre sütjük.

Uzsonna 1 személyre:
Alma 1 nagyobb darab

Vacsora 1 személyre:
Joghurtos-kapros karfiolsaláta feta sajttal / 1adag

Hozzávalók:
mirelit karfiol 300g
joghurt 100g
feta sajt 50g
só 
folyékony édesítő
fokhagyma 
őrölt fehérbors 
kapor 
curry

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és vigyázva arra, nehogy túlfőzzük, kevés olívával, csipet fokhagymával és sóval puhára pároljuk. A joghurtba keverjük a curry port, az őrölt fehérborsot és a kaprot, majd összekeverjük a kihűlt karfiollal.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X