1. Cherryben pácolt csirkemell Hozzávalók: cherry 120 g csirkemell 30 g 1,5% zsírtartalmú tej 4 g olívaolaj só reszelt gyömbér őrölt fehér bors Elkészítés: Az előkészített egész csirkemelleket fehér borssal, sóval, kevés gyömbérrel bedörzsöljük és tejjel meglocsoljuk. Egy-két óra állás után lecsorgatjuk, és a cherryvel öntözve újra félretesszük. Kevés olívaolajjal kikent tepsiben - közepes hőfokon – halvány […]
1. Cherryben pácolt csirkemell
Hozzávalók:
- cherry
- 120 g csirkemell
- 30 g 1,5% zsírtartalmú tej
- 4 g olívaolaj
- só
- reszelt gyömbér
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Az előkészített egész csirkemelleket fehér borssal, sóval, kevés gyömbérrel bedörzsöljük és tejjel meglocsoljuk. Egy-két óra állás után lecsorgatjuk, és a cherryvel öntözve újra félretesszük. Kevés olívaolajjal kikent tepsiben – közepes hőfokon – halvány rózsaszínre sütjük, és szeletelve tálaljuk.
2. Gomolyás csirketekercs
Hozzávalók:
- 100 g csirkemell
- 35 g gomolyatúró
- 5 g olívaolaj
- 4 g tojássárgája
- só
- grillfűszer
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet nagy, nyitott szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk és besózzuk. A gomolyatúrót őrölt fehér borssal ízesítjük és tojássárgájával összedolgozzuk. A csirkemellre halmozzuk, a végeit behajtva felgöngyöljük, és kevés olívaolajon, grillfűszerrel megszórva közepes hőfokú sütőben készre sütjük.
3. Csípős, gyömbéres csirkecomb
Hozzávalók:
- reszelt gyömbér
- bors
- só
- 3 g csípős Piros Arany
- 5 ml olaj
- 120 g csirkecomb
Elkészítés:
A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, Piros Arannyal és borssal. A megtisztított csirkecombokat ebben megforgatjuk, és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képek forrása: Profimédia