1. Joghurtos- tárkonyos zöldbabsaláta, 1 db tökmagos zsemlével Hozzávalók (1 adag, tisztított mennyiség)1, 5 dl natúr joghurtsó, aprított vagy szárított tárkony1 db összenyomott fokhagyma gerezd1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld25 dkg apróra vágott, főtt, majd leszűrt, lehűtött zöldbab1 db tökmagos zsemle Elkészítés: A hozzávalókat egy tálban keverd össze és ízlés szerint fűszerezd. 10 perc összeérlelés után a tökmagos […]
1. Joghurtos- tárkonyos zöldbabsaláta, 1 db tökmagos zsemlével
Hozzávalók (1 adag, tisztított mennyiség)
1, 5 dl natúr joghurt
só, aprított vagy szárított tárkony
1 db összenyomott fokhagyma gerezd
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
25 dkg apróra vágott, főtt, majd leszűrt, lehűtött zöldbab
1 db tökmagos zsemle
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálban keverd össze és ízlés szerint fűszerezd. 10 perc összeérlelés után a tökmagos zsemlével fogyaszd.
2. Májas melegszendvics, 2 dl korianderes répalé
Hozzávalók (1 adag, tisztított mennyiség)
2 vékony sz. bakonyi barna kenyér
5 dkg pirított vagy főtt csirkemáj
2×1 kávéskanál margarin
2 dl sárgarépa lé
1 evőkanál aprózott, friss korianderzöld
Elkészítés:
A melegszendvicshez a vékony szelet kenyereket margarinnal vékonyan kend meg, és rakd meg a vékonyra felszeletelt májjal. Összetesszük a szeleteket és előmelegített csukott szendvicssütőben készre sütjük.
A kész vagy lecentrifugált sárgarépa léhez add hozzá az aprózott korianderzöldet és alaposan keverd vagy turmixold össze. A szendvicset melegen, a répalét hűtve fogyaszd.
3. Zelleres 3 sajtos ragu, 1 szelet paradicsomos kenyérrel
Hozzávalók (1 adag, tisztított mennyiség)
4 db zellerszár
2-2 dkg sovány köményes sajt, mozzarella sajt, füstölt sajt
1, 5 dl natúr joghurt
1 csokor aprított zellerzöld
1 sz. paradicsomos kenyér
frissen őrölt színes bors – ízlés szerint
Elkészítés:
A ragut, a mártás elkészítésével kezdd. A natúr joghurthoz adj 1 csokor aprított zellerzöldet, ízesítsd színes borssal, majd alaposan keverd át és tedd félre. A zeller szárát karikázd fel, a sajtokat durvára reszeld le, vagy vágd metéltre. Az egészet tedd keverőtálba, és a mártással locsold meg. Frissen, a paradicsomos kenyérrel fogyaszd.
Képek forrása: Profimédia