Mire figyelj? Az étrend energia- és zsírtartalma attól függ, hogy kenyérre és péksüteményre, valamint más ételek készítéséhez mennyi olajat (olíva, napraforgó, keverék), margarint használsz. A javasolt adag: kenésre és főzéshez adagonként 1-1 kávéskanálnyi zsiradék.Ne feledd: A diéta akkor lesz hatásos, ha az ételek mellé naponta 1,5 – 2 liter ivóvizet, vagy forrásvizet (500 mg/l körüli ásványianyag-tartalommal) […]
Mire figyelj?
Az étrend energia- és zsírtartalma attól függ, hogy kenyérre és péksüteményre, valamint más ételek készítéséhez mennyi olajat (olíva, napraforgó, keverék), margarint használsz. A javasolt adag: kenésre és főzéshez adagonként 1-1 kávéskanálnyi zsiradék.
Ne feledd: A diéta akkor lesz hatásos, ha az ételek mellé naponta 1,5 – 2 liter ivóvizet, vagy forrásvizet (500 mg/l körüli ásványianyag-tartalommal) elfogyasztasz!
1. nap
Reggeli:
2 dl 100%-s grapefruitlé, 1 -1 kávéskanál zabkorpa, lenmag + 1 dl víz
Tízórai:
1 kisebb egész, vagy egy nagyobb grapefruit fele, 5 dkg mozzarella light sajt
Ebéd:
Füstölt sajtos parajfőzelék
Így készítsd: Melegíts fel 1 csomag natúr parajkrémet, fűszerezd friss fokhagymával, sóval vagy fokhagymakrémmel. Amikor forró, keverd készre 5 dkg reszelt light füstölt fokhagymás sajttal . Uzsonna:
1 dl tej, 1 teáskanál sótlan mogyoró, 1 dl víz turmixnak
Vacsora:
Klasszikus paprikás krumpli virsli-kolbász nélkül, bőven savanyú káposztával
2. nap
Reggeli:
2 dl 100%-s rostos almalé (nem szűrt), 1 -1 kávéskanál zabkorpa, lenmag + 1 dl víz
Tízórai:
1 alma, 2 db kisebb light kocka sajt
Ebéd:
Afrikai harcsa szeletek, kapros zöldbabbal
Így készítsd: Sózz be 2-3 szelet afrikai harcsát, szórd meg kakukkfűvel és pihentesd 10 percig. Párolj meg 30 dkg zöldbabot kevés vízzel és sóval roppanósra, majd keverd át frissen aprított kaporral. Forró olajon süsd pirosra a harcsaszeletek mindkét oldalát 3-3 perc alatt.
Uzsonna:
1 dl kaukázusi kefir, 1 teáskanál sótlan napraforgómag, 1 dl víz turmixnak
Vacsora:
Karalábés rizs
Így készítsd: Főzz készre 1 zacskó előfőzött rizst. Reszelj le 25 dkg tisztított karalábét és futtasd meg csöppnyi forró olajon. Ha a rizs készen van, a fele adagot keverd a karalábéhoz, majd bőven szórd meg a friss petrezselyemzölddel.
3. nap
Reggeli:
2 dl 100%-s ananászlé, 1 -1 kávéskanál zabkorpa, lenmag + 1 dl víz
Tízórai:
15 dkg ananász (lehet befőtt is), 5 dkg cottage sajt
Ebéd:
Nagy adag klasszikus gulyásleves, de burgonya helyett adagonként plusz 10-10 dkg kelkáposztával és kukoricával készítsd el.
Uzsonna:
1 dl joghurt, 1 teáskanál sótlan tökmagbél, 1 dl víz turmixnak
Vacsora:
5 dkg durum penne tészta kifőzve, 30 dkg brokkolis párolt zöldségkeverékkel
4. nap
Reggeli:
2 dl 100%-s narancslé, 1 -1 kávéskanál zabkorpa, lenmag + 1 dl víz
Tízórai:
1 nagyobb narancs, 5 dkg light trappista sajt
Ebéd:
Hagymás csirkemáj, 30 dkg párolt karfiollal
Uzsonna:
1 dl író, 1 teáskanál sótlan kesudió, 1 dl víz turmixnak
Vacsora:
Nagy adag vegyes zöldség saláta (olyan, mint a görög saláta, de sajt nélkül), 2 szelet graham pirítóssal
5. nap
Reggeli:
2 dl 50%-s őszibaracklé, 1 -1 kávéskanál zabkorpa, lenmag + 1 dl víz
Tízórai:
2 db őszibarack, 5 dkg tömlős light sajt
Ebéd:
1 db grill csirkecomb, 30 dkg friss sárgarépás káposzta salátával (a készen vett káposzta salátához reszelj friss sárgarépát)
Uzsonna:
0,5 dl 10%-s kávétejszín, 1 teáskanál sótlan dió, 1,5 dl víz turmixnak
Vacsora:
Kis adag krumplis tészta, nagy adag kovászos uborkával
6. nap
Reggeli:
2 dl 100%-s szőlőlé, 1 -1 kávéskanál zabkorpa, lenmag + 1 dl víz
Tízórai:
1 fürt szőlő, 3 dkg füstölt sajt
Ebéd:
Tojásos lecsó kb. 30 dkg (amikor forró, adj hozzá 2 db, habosra vert tojást, és alaposan keverd össze)
Uzsonna:
1 dl kefir, 1 teáskanál sótlan pisztácia, 1 dl víz turmixnak
Vacsora:
Karalábés rizs
Így készítsd: Főzz készre 1 zacskó előfőzött rizst. Reszelj le 25 dkg tisztított karalábét, futtasd meg csöppnyi forró olajon. Ha kész a rizs, a fele adagot keverd a karalábéhoz, és bőven szórd meg friss petrezselyemzölddel.
7. nap
Reggeli:
2 dl 100%-s dinnyelé, 1 -1 kávéskanál zabkorpa, lenmag + 1 dl víz
Tízórai:
1 szelet dinnye, 2 dkg parmezán sajt
Ebéd:
20 dkg rozmaringos sült pulykamell szelet, gombás körettel
Így készítsd: Kockázz fel 15-15 dkg gombát, kígyóuborkát és jégcsap retket. A pulykamellet fűszerezd rozmaringgal, sóval, majd párold meg pici forró olajon. Add hozzá a felkockázott zöldséget, majd a pulykamellel együtt további 10 perc alatt párold készre.
Uzsonna:
0,5 dl 10%-s tejföl, 1 teáskanál sótlan mandula, 1,5 dl víz turmixnak
Vacsora:
Zöldséges kuszkusz
Forrázz le 5 dkg kuszkuszt 1, 5 dl enyhés sós vízzel, és lefedve tedd félre. Szeletelj fel 10-10 dkg cukkinit, paradicsomot, paprikát, gombát, és ízlés szerint ízesítve csöppnyi olajon 10 percig párold készre. Kuszkusszal összekeverve fogyaszd.
Képek forrása: Profimédia