Főoldal > DIÉTA > Egészséges nasi saját kezűleg! – videóval!

Egészséges nasi saját kezűleg! – videóval!

aszalt gyömölcsgyümölcsökvitaminok
0

Írta:

Az aszalás dehidratálás, vagyis a gyümölcsök víztelenítési folyamata, amelynek következtében a szárított gyümölcs tartósabbá válik. lyenkor a gyümölcsök víztartalma mintegy 80 százalékkal csökken. Az aszaláshoz érdemes jó minőségű, ép gyümölcsöt használni. Miért jó gyümölcsöket aszalni? Az aszalással kezelt gyümölcsök nem tartalmaznak tartósító anyagokat, E-számokat. A szárított gyümölcsök cukor-  és ásványianyag tartalma megegyezik a friss gyümölcsökével, […]

Az aszalás dehidratálás, vagyis a gyümölcsök víztelenítési folyamata, amelynek következtében a szárított gyümölcs tartósabbá válik. lyenkor a gyümölcsök víztartalma mintegy 80 százalékkal csökken. Az aszaláshoz érdemes jó minőségű, ép gyümölcsöt használni.

Miért jó gyümölcsöket aszalni?

  • Az aszalással kezelt gyümölcsök nem tartalmaznak tartósító anyagokat, E-számokat.
  • A szárított gyümölcsök cukor-  és ásványianyag tartalma megegyezik a friss gyümölcsökével, ám C-vitamin tartalmuk csekélyebb.
  • Az aszalással tartósított gyümölcsök biztosan nem penészednek meg, mert ha csökken a víztartalmuk, a romlást okozó mikroorganizmusok már nem életképesek.

Videónkból sok más hasznos információt is megtudhatsz az aszalás rejtelmeiről.

$video$

Videó forrása: Freepress


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X