Főoldal > DIÉTA > Nagyon ciki a csontsoványság!

Nagyon ciki a csontsoványság!

anorexiacsontsoványdiétamodell
0

Írta:

A feltörekvő tervezőket bátorítani kell arra, hogy kollekcióik bemutatásakor többféle konfekcióméretre, alakra és életkorra legyenek figyelemmel. “Minden méret és minden bőrszín – pontosan erről szól a divat” – mondta Gordon Brown brit miniszterelnök felesége, Sarah Brown. A kampányt életre hívók a kor modellekről alkotott képének társadalmi és egészségügyi következményeire is fel akarják hívni a figyelmet. A […]

A feltörekvő tervezőket bátorítani kell arra, hogy kollekcióik bemutatásakor többféle konfekcióméretre, alakra és életkorra legyenek figyelemmel.
“Minden méret és minden bőrszín – pontosan erről szól a divat” – mondta Gordon Brown brit miniszterelnök felesége, Sarah Brown. 

A kampányt életre hívók a kor modellekről alkotott képének társadalmi és egészségügyi következményeire is fel akarják hívni a figyelmet. A brit divatipar két éve új konfekcióméreteket alkotott, miután három manöken is halálra fogyasztotta magát. 

A csontsoványra fogyott modellekről szóló vitának a brit Vogue magazinban nyáron megjelent főszerkesztői cikk adott újabb lökést. A vezető tervezők nyomására egyre több cérnavékony lány jelenik meg a fotózásokon, a modellek csak még soványabbak lettek – hangoztatta a divatlap vezetője, aki változást sürgetett. Mint kiderült, a Vogue is arra kényszerült, hogy komputertechnikák segítségével tegye teltebbé és egészségesebb kinézetűvé a lányokat.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X