Főoldal > DIÉTA > Így diétázz ötvenen felül! – videóval

Így diétázz ötvenen felül! – videóval

diétatáplálkozás
0

Írta:

Sokan nem is sejtik, de az idősek szervezete kevesebb táplálékot, illetve ebből nyert energiát igényel. A megfelelő testsúly elérése és fenntartása növeli a várható élettartamot és csökkenti az idős korra jellemző szív- és érrendszeri-, ízületi betegségek tüneteit. Mivel az idősebbek hajlamosak először izomtömegükből veszteni, lényeges, hogy a fogyókúrának része legyen a rendszeres, de nem túl […]

Sokan nem is sejtik, de az idősek szervezete kevesebb táplálékot, illetve ebből nyert energiát igényel. A megfelelő testsúly elérése és fenntartása növeli a várható élettartamot és csökkenti az idős korra jellemző szív- és érrendszeri-, ízületi betegségek tüneteit. Mivel az idősebbek hajlamosak először izomtömegükből veszteni, lényeges, hogy a fogyókúrának része legyen a rendszeres, de nem túl megerőltető testmozgás.

A hiányos tápanyagbevitel idős korban igen magas kockázatot jelenthet. Ha egy rosszul megválasztott diéta során kevés olyan táplálék jut az idős emberek szervezetébe, amelyek értékes fehérjét, szénhidrátokat, zsírokat, valamint életfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, akkor szervezetük gyengébb lesz, és a betegségek kialakulására is fogékonyabb.

Videónkból többet is megtudhatsz az idősebb emberek diétájáról!

$video$

Forrás: Freepress


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X