Főoldal > DIÉTA > Tragikus! Az elhízott nők újszülötteinél gyakoribb a szívhiba!

Tragikus! Az elhízott nők újszülötteinél gyakoribb a szívhiba!

diétaelhízásfogyásfogyókúra
0

Írta:

Körülbelül 18 százalékkal nagyobb a kockázata a veleszületett szívhibának azoknál a babáknál, akiknek az anyja túlsúlyos vagy kövér volt várandóssága előtt – számoltak be tanulmányuk eredményéről az Egyesült Államok betegségellenőrzési és megelőzési központjának (CDC) szakemberei az American Journal of Obstetrics and Gynecology című szaklapban. A vizsgálat nem terjedt ki diabéteszes nőkre, mert a cukorbetegség 1-es […]

Körülbelül 18 százalékkal nagyobb a kockázata a veleszületett szívhibának azoknál a babáknál, akiknek az anyja túlsúlyos vagy kövér volt várandóssága előtt – számoltak be tanulmányuk eredményéről az Egyesült Államok betegségellenőrzési és megelőzési központjának (CDC) szakemberei az American Journal of Obstetrics and Gynecology című szaklapban.

A vizsgálat nem terjedt ki diabéteszes nőkre, mert a cukorbetegség 1-es és 2-es típusa is kockázati tényezője a veleszületett szívhibáknak. A kutatók összesen 25-féle szívhiba előfordulási gyakoriságát ellenőrizték, tíznél találtak kapcsolatot az anyai elhízással és ötnél a túlsúllyal.

Az amerikai felnőttek kétharmada elhízott vagy túlsúlyos, az átlagos amerikai 11 kilogramm felesleget hordoz. Az elhízás mértékét a testtömegindex segítségével határozták meg, amelynél a kilogrammokban mért testtömeget elosztják a méterben számított testmagasság négyzetével. A vizsgált nőknél a 30 fölötti érték jelentette az elhízást, a 27,3 fölötti a túlsúlyt.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X