Hozzávalók: 15 dkg pulykamell 1 db narancs 1 kávéskanál olaj sültcsirke fűszerkeverék falatokra tépett római saláta Italjavaslat: 3 dl víz Így készítsd a narancsos pulykát:A pulykamell csíkokat befűszerezzük, és fél órára félretesszük. A forró olajon serpenyőben átpirítjuk minden oldalát. Hozzáadjuk a felszeletelt narancsot, amit előtte alaposan megmosstunk, és jól összekeverve, még 5 percig együtt pároljuk. […]
Hozzávalók:
- 15 dkg pulykamell
- 1 db narancs
- 1 kávéskanál olaj
- sültcsirke fűszerkeverék
- falatokra tépett római saláta
Italjavaslat:
- 3 dl víz
Így készítsd a narancsos pulykát:
A pulykamell csíkokat befűszerezzük, és fél órára félretesszük. A forró olajon serpenyőben átpirítjuk minden oldalát. Hozzáadjuk a felszeletelt narancsot, amit előtte alaposan megmosstunk, és jól összekeverve, még 5 percig együtt pároljuk. Tálaláskor őrölt fahéjjal megszórva kínáljuk.
Miért jó ez a recept?
- könnyen, kb. 40 perc alatt elkészíthető
- mindössze 268 kcal van benne
- a narancsban lévő C-vitamin a legjobb védekezés az influenza ellen
- a gyümölcs segíti a szervezet méregtelenítését
- a narancsban sok kálium, E-, B1-, B2- és B6-vitamin van
- a gyümölcshúsban lévő szelén javítja a szervezet védekezőképességét