Hozzávalók: 100 g vöröshagyma 100 g fejes káposzta 100 g sárgarépa 50 g szójaszósz 120 g csirkemell 8 g olívaolaj só Így készítsd a receptet: A vöröshagymát apróra, a fejes káposztát és a sárgarépát csíkokra vágjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk, besózzuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és hirtelen átpirítjuk. Hozzáadjuk a […]
Hozzávalók:
- 100 g vöröshagyma
- 100 g fejes káposzta
- 100 g sárgarépa
- 50 g szójaszósz
- 120 g csirkemell
- 8 g olívaolaj
- só
Így készítsd a receptet:
A vöröshagymát apróra, a fejes káposztát és a sárgarépát csíkokra vágjuk. A csirkemellet kockákra vágjuk, besózzuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, és hirtelen átpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és a sárgarépát, és fedő alatt megpároljuk. Úgy finom, ha a zöldségek egy kicsit ropogósak. Amikor már majdnem kész, levesszük róla a fedőt, hagyjuk elfőni róla a vizet, majd megöntözzük szójaszósszal, és összepirítjuk őket. Forrón tálaljuk. Az alapanyagok különböző sülési ideje miatt a húst külön serpenyőben is készíthetjük, ha úgy egyszerűbbnek tűnik. Az előkészítéssel együtt legfeljebb 30 perc alatt kész van!
Miért ezt a receptet készítsd el?
– Mert a recepthez szükséges zöldségek tele vannak a szervezet számára fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal.
– Mert a sovány csirkemell kevés kalóriát tartalmaz – ezért a receptet könnyű vacsorának is ajánljuk.
– Mert nagyon hamar elkészíthető.