Főoldal > DIÉTA > Babát vársz? Eláruljuk, milyen ételeket fogyassz a magzat egészségéért!

Babát vársz? Eláruljuk, milyen ételeket fogyassz a magzat egészségéért!

táplálkozásterhességvárandósságzöldségfogyasztás
0

Írta:

A tanulmányba összesen 763 mama-gyermek párost vontak be, és az anyák étkezési szokásait egy kérdőív kitöltésével térképezték fel. A nehézlégzésre és az ekcémára vonatkozó adatokat a Gyermekkori Asztma és Allergia Nemzetközi Tanulmányának kritériumai szerint rögzítették. Az eredményekből kiderült, hogy a terhesség alatt nagy mennyiségben elfogyasztott sárga és zöld zöldségek, citrusfélék és béta-karotin jelentősen csökkentik a […]

A tanulmányba összesen 763 mama-gyermek párost vontak be, és az anyák étkezési szokásait egy kérdőív kitöltésével térképezték fel. A nehézlégzésre és az ekcémára vonatkozó adatokat a Gyermekkori Asztma és Allergia Nemzetközi Tanulmányának kritériumai szerint rögzítették.

Az eredményekből kiderült, hogy a terhesség alatt nagy mennyiségben elfogyasztott sárga és zöld zöldségek, citrusfélék és béta-karotin jelentősen csökkentik a gyermekkori ekcéma kockázatát, de nincsenek hatással a nehézlégzésre. Éppen fordítva történik az E-vitamin bevitel esetében: ez a nehézlégzés kialakulását gátolja, míg az ekcéma megjelenésére nincs hatással. Tehát a magzatok szempontjából is ideális élelmiszerek, amelyek E-vitaminban és/vagy béta-karotinban is gazdagok: a sárgarépa, a cékla, a paradicsom, a brokkoli, a fokhagyma, a tengeri halak, a paraj, a joghurt, a káposzta, a karfiol, a spenót és a teljes kiőrlésű gabonák.

Összefoglalva elmondható, hogy a terhesség alatt elfogyasztott nagyobb mennyiségű zöld és sárga zöldségek, citrusfélék és béta-karotin megelőzheti a születendő gyermeknél az ekcéma kialakulását, a magasabb E vitamin bevitel pedig csökkentheti a csecsemőkori asztmás légzés előfordulását.

Forrás: www.orvostkeresek.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X