Hogy készül a tofu? A tofut megalvadt szójatejből készítik. A szójababot 8-10 órára (egy éjszaka) beáztatják, majd ledarálják és vízzel együtt megfőzik. Az így elkészült, leszűrt lé a szójatej, amelyet megalvasztanak. Hogyan használd fel a tofut? A tofut hűtőszekrényben kell tárolni, különben hamar megromlik. Mivel az íze kellemes és semleges, így kiválóan alkalmas köretek, főételek, saláták, sőt édes desszertek elkészítéséhez […]
Hogy készül a tofu?
A tofut megalvadt szójatejből készítik. A szójababot 8-10 órára (egy éjszaka) beáztatják, majd ledarálják és vízzel együtt megfőzik. Az így elkészült, leszűrt lé a szójatej, amelyet megalvasztanak.
Hogyan használd fel a tofut?
A tofut hűtőszekrényben kell tárolni, különben hamar megromlik. Mivel az íze kellemes és semleges, így kiválóan alkalmas köretek, főételek, saláták, sőt édes desszertek elkészítéséhez is, de fogyaszthatod párolva, rántva és sütve is.
Miért fogyassz tofut?
- Kutatások bizonyítják, hogy a tofuból készült ételek könnyen emészthetők.
- A tofu sok fehérjét tartalmaz, de kevés benne a szénhidrát – ezért a fogyókúrás étrendedbe is célszerű beilleszteni.
- A tofu gazdag a szervezet számára értékes ásványi anyagokban (pl.kalcium, kálium, foszfor) és vitaminban (B1, B2, E).
- Ha rendszeresen fogyasztasz tofut, a koleszterinszinted miatt sem kell aggódnod: a tofu ugyanis teljesen koleszterinmentes étel.
- A tofu jótékony hatással van a zsír-és cukor anyagcserére.