Főoldal > DIÉTA > Bizonyították a papaja rákellenes hatását

Bizonyították a papaja rákellenes hatását

egészségpapájarák
0

Írta:

Nam Dang, a Floridai Egyetem kutatója és japán kollégái bizonyítani tudták a népi tapasztalatot, mely szerint a papaja nagyon hatékony számos ráktípus, például az emlő, a méhnyak, a máj, a tüdő és a hasnyálmirigy tumorja ellen. A kutatók szárított papajalevelekből készítettek kivonatot. Kimutatták, hogy ez a kivonat elősegítette egy citokin nevű molekula termelődését, amely fontos jelzőanyagként […]

Nam Dang, a Floridai Egyetem kutatója és japán kollégái bizonyítani tudták a népi tapasztalatot, mely szerint a papaja nagyon hatékony számos ráktípus, például az emlő, a méhnyak, a máj, a tüdő és a hasnyálmirigy tumorja ellen.
 
A kutatók szárított papajalevelekből készítettek kivonatot. Kimutatták, hogy ez a kivonat elősegítette egy citokin nevű molekula termelődését, amely fontos jelzőanyagként vesz részt az immunrendszer szabályozásában. A tudósok a Journal of Ethnopharmacology című szakfolyóiratban arról számoltak be, hogy a kivonat kedvező hatása miatt felhasználható több ráktípus elleni terápiában.

A papaját elterjedten használják a népi gyógyászatban szerte a világon, különösen Ázsiában. Deng elmondása szerint például az ausztrál őslakosok és a vietnámi lakosok is jó eredményeket értek el a növényből készült szer használatával.

A vizsgálatokban azt is megállapították, hogy a papaja kivonata nem toxikus a normál sejtekre, így elkerülhető lehet vele a szokásos rákkezelések gyakori mellékhatása. A laboratóriumi kísérletekben tíz különböző típusú rákos sejtből készített tenyészetet tettek ki négyféle erősségű papajalevél-kivonatnak. 24 óra elteltével azt tapasztalták, hogy valamennyi sejtkultúrában csökkentette a tumornövekedést a papaja, ráadásul a hatás annál jobb volt, minél töményebb volt a kivonat.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X