Tavasszal szeretnél megszabadulni néhány kilótól? Unod a hagyományos salátákat, de imádod a gyümölcsöket? Akkor itt az idő, hogy egy kicsit változatosabban készítsd el a zöld fogásokat. A grépfrút azért is jó választás, mert tele van C-vitaminnal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Ha nem szereted a gyümölcs jellegzetes, kesernyés ízét, úgy hámozd meg, hogy a héj alatti fehér […]
Tavasszal szeretnél megszabadulni néhány kilótól? Unod a hagyományos salátákat, de imádod a gyümölcsöket? Akkor itt az idő, hogy egy kicsit változatosabban készítsd el a zöld fogásokat. A grépfrút azért is jó választás, mert tele van C-vitaminnal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Ha nem szereted a gyümölcs jellegzetes, kesernyés ízét, úgy hámozd meg, hogy a héj alatti fehér hártyát is eltávolíod a gyümölcs húsáról. Íme, recept ajánlatunk!
Grépfrutos zöldsaláta
Hozzávalók:
- só
- 20 g citrom
- 60 g grépfrút
- 100 g joghurt
- 120 g jégsaláta
Elkészítés:
A hozzá való jégsalátát kézzel apró darabokra tépkedjük. A grépfrútot megtisztítjuk, ügyelve arra, hogy a keserű fehér hártya ne maradjon rajta. Összekockázzuk, friss citromlével meglocsoljuk, és lazán összekeverjük a jégsalátával és a joghurttal. Tálalásig tartsuk hidegen.