Tavasszal töltsd fel a szervezeted vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a heti menüdből nem hagyod ki a friss, ropogós salátákat. Fogyaszthatod őket köretként vagy önálló adagként főétkezéshez. Íme, néhány profi salátakészítési fortély és egy tuti fenyőmagos recept. A leveles saláta akkor lesz finom ropogós, ha elkészítés előtt egy fél órára műanyag zacskóba csomagolod és a […]
Tavasszal töltsd fel a szervezeted vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a heti menüdből nem hagyod ki a friss, ropogós salátákat. Fogyaszthatod őket köretként vagy önálló adagként főétkezéshez. Íme, néhány profi salátakészítési fortély és egy tuti fenyőmagos recept.
- A leveles saláta akkor lesz finom ropogós, ha elkészítés előtt egy fél órára műanyag zacskóba csomagolod és a hűtőbe teszed.
- Az uborka, burgonya, hüvelyes és káposztasalátát hosszabb ideig hagyd az öntetben állni, így az ízek jobban összeérnek
- A keserűbb salátákat (pl. cikória, rucola, retek) mindig langyos vízben mosd meg és hagyd a vízben állni legalább 20 percig
- A saláták tetejét szórd meg pirított, natúr magokkal (pl. tökmag, fenyőmag vagy napraforgómag). Ezek nem csak finomak, de értékes ásványi anyagokat is tartalmaznak.
A WellnessCafe tippje: fenyőmagos saláta
Hozzávalók:
1 db fejes saláta
2-3 szem paradicsom
1 édespaprika
fél kígyóuborka
15-20 kimagozott olajbogyó ízlés szerint
1-2 szál póréhagyma
2-3 dkg fenyőmag
Az öntethez: 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 4 dl zsírszegény joghurt, 2 evőkanál ecet, 1 evőkanál korianderlevél, só és őrölt bors.
Így készítsd a salátát:
A salátát mosd meg, csöpögtesd le, majd tépkedd apróra a leveleit. Keverd hozzá a megmosott és felkockázott zöldségeket, a póréhagymát és a karikára vágott olajbogyót. A fenyőmagokat pirítsa meg teflonban. Az öntethez keverd simára a hozzávalókat, ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, korianderrel. Ha kész, öntsd a salátára és a tetejét szórd meg a pirított fenyőmaggal.
Extra tippünk: A fenyőmagos saláta remek választás grillezett és natúr csirkemellhez, de alacson kalóriatartalma miatt (200 kcal/adag) vacsorára is fogyaszthatod. Ha azt szeretnéd, hogy még tartalmasabb legyen a saláta, tehetsz bele egy csomag retket is.