Főoldal > DIÉTA > 5 toplistás női étel

5 toplistás női étel

0

Írta: and

1. Áfonya A vörös bogyós, kellemesen savanykás ízű gyümölcsnek kiemelkedően magas a káliumtartalma, de kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként, foszfort és C-vitamint is tartalmaz. Segít felvenni a harcot a nőket érzékenyen érintő húgyúti fertőzésekkel. Naponta 3 dl áfonyalé biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminok és ásványi anyagok nagy részét. Emellett segít megelőzni a gyomorproblémákat, […]

1. Áfonya

A vörös bogyós, kellemesen savanykás ízű gyümölcsnek kiemelkedően magas a káliumtartalma, de kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként, foszfort és C-vitamint is tartalmaz. Segít felvenni a harcot a nőket érzékenyen érintő húgyúti fertőzésekkel. Naponta 3 dl áfonyalé biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminok és ásványi anyagok nagy részét. Emellett segít megelőzni a gyomorproblémákat, az ínygyulladást, de a rák megelőzéséhez is hozzájárul. Ha szeretnéd rendszeresen fogyasztani, muffintésztába, müzlihez keverve könnyedén becsempészheted a napi étrendedbe.

2. Dió

A dióban lévő tápanyagok gyulladásgátló hatásúak, csökkentik a vérnyomást és a rák kialakulásának kockázatát és növelik a jó koleszterin mennyiségét. A dió jó depresszió ellen,  csökkenti a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét. Ugyanígy a többi olajos mag, például a mogyoró, vagy mandula, szintén jótékonyan hatnak a női szervezetre, ezért próbálj ezekből is minél több alkalommal enni, de vigyázz, mert magas a zsírtartalmuk. 

3. Bab

Ez az egyszerű hüvelyes növény hozzájárul a szívbetegségek megelőzéséhez, és segít a vastagbélrák elkerülésében is. Gazdag magnéziumban, káliumban, folsavban és rostokban. Igyekezz hetente 2-3 alkalommal kb. fél pohárnyit beiktatni az étrendedbe (például salátákba, mártásokba) – ha szereted a mexikói konyhát, nem is lesz nehéz.

4. Hal

Tanulmányok bizonyítják, hogy a tengeri halak igen sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak, és ha legalább kétszer egy héten fogyasztasz belőlük, csökkentheted a szívbetegségek kockázatát.

5. Paradicsom
Ez a zöldség tele van antioxidánsokkal és likopinekkel. Kutatások kimutatták, hogy azoknak a nőknek, akik likopinban gazdag ételeket fogyasztanak, megelőzhetik a mellrákot is. A zöldségben lévő antioxidánsok csökkentik a vérnyomást és más rákfajták kialakulásának kockázatát.

A felsorolt ételek mind részei a napi táplálkozásnak. Fogyaszd őket bátran és rendszeresen, a szervezeted hálás lesz a kényeztetésért.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X