Főoldal > DIÉTA > Így fogyj a génjeid segítségével!

Így fogyj a génjeid segítségével!

0

Írta:

A hízásra való hajlam, mint genetikai adottság ma már módosítható! Mostantól egyedülálló lehetőséget kínál a fogyásra egy a gének átkódolására képes hatóanyag. A hízékonysággal, mint alapvetően genetikai hajlam okozta tulajdonsággal kapcsolatban mindmáig azt gondolhattunk, hogy megváltoztathatatlan tény, amit kizárólag egy életen át tartó fogyókúrával és kitartó mozgással lehet valamelyest ellensúlyozni. Ám ez tévedés! Ennek tényét […]

A hízásra való hajlam, mint genetikai adottság ma már módosítható! Mostantól egyedülálló lehetőséget kínál a fogyásra egy a gének átkódolására képes hatóanyag. A hízékonysággal, mint alapvetően genetikai hajlam okozta tulajdonsággal kapcsolatban mindmáig azt gondolhattunk, hogy megváltoztathatatlan tény, amit kizárólag egy életen át tartó fogyókúrával és kitartó mozgással lehet valamelyest ellensúlyozni. Ám ez tévedés! Ennek tényét Gombos Edina szerkesztő-műsorvezető igazolja vissza hamarosan, aki 10 kilógrammtól szabadul meg az elkövetkezendő hónapok folyamán, egy olyan esszencia segítségével, melynek hatóanyaga képes átkódolni szervezetének bizonyos génjeit.

shutterstock_54645694.jpg () Zsigeri zsírégetés

Ma már a hízásért felelős gének módosítása egy távol-keleti növény, az ázsiai édesgyökér egyik hatóanyagának, a glabridinnek segítségével lehetséges. Klinikai kutatások kimutatták, hogy a glabridin –ami nem más, mint koncentrált flavonoid- mivel génszinten fejti ki hatását, a zsigeri zsírokat kezeli, illetve mozgósítja megfelelő irányba, ezáltal elősegítve a jó vércukorszintet, és stabilizálva a test zsíranyagcseréjét. Már az első kísérletek során kiderült, hogy a glabridin mind a genetikai mind az enzim aktivitást befolyásolja, ilyen módon optimalizálja a zsírégetést a szervezetben, mindeközben a máj elzsírosodását is megakadályozza. Ennek az egyedülálló hatásmechanizmusnak köszönhetően, a súlyfelesleggel rendelkezők esetében csökkenthető a testzsír, ráadásul elsősorban a csípő és a has tájékán, tehát a zsigeri zsírok törzshelyein, ahol elszaporodásuk nem csak esztétikai, de a hasi szervek ottléte miatt, egészségügyi problémákat is jelenthet.

 A jövő egészségfelelőse a jelenben

Nagyon sok ember zsigeri szinten hízik el, azaz az elzsírosodás jelen van egész szervezetében, tehát a szerveket is érinti, a vérrendszertől elkezdve a májig. Ezt a fajta elhízást elsősorban arról lehet felismerni, hogy a has környékére összpontosul. Eddig ilyen esetekben, a gének egyfajta „tárolási” mechanizmusra kapcsoltak át, ezért a szervezet minden egyes része zsírraktározásra programozódott.  A glabridin ezt a genetikai kódot írja át, valamint aktivizálja a zsírégetésért felelős enzimeket. Mindezek hatására beindul a zsigeri, sejtszintű zsírszintézis. Az édesgyökérből sajátos eljárással kivonható flavonoid koncentrátum egy úgynevezett „nutrigenomikus” hatóanyag, ami azt jelenti, hogy a gének működését szabályozza. Sok tudós úgy véli, hogy ezeké a hatóanyagoké a jövő, amelyek segítségével a gének szintjén tudjuk szabályozni testünk egészséges működését.

Gombos Edina felülírt genetikai hajlama

Gombos Edina alapvetően azért hízik könnyen, mert genetikailag hajlamos erre, ami bizony azt jelenti, hogy amint egy kicsit is elengedi az étkezés terén gyakorolt kontrollt, azonnal elkezdenek rá felkúszni a nemkívánatos kilók. A műsorvezető sosem gondolta volna, hogy ez utóbbi tényező kiiktatására sikerül megoldást találnia, mégis így történt.

“Az a legvonzóbb számomra az, hogy genetikai változtatás idézhető elő, amiről eddig álmodni sem mertem. A kutató csoport vezetőjétől azt is megtudtam, hogy egy, a szerveztünk számára teljesen természetes folyamat segítéséről van szó, így semmiféle mellékhatástól nem kell tartanom.” – fejtette ki véleményét Edina. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X