Főoldal > DIÉTA > Szabadulj meg az utolsó fölös kilóktól is!

Szabadulj meg az utolsó fölös kilóktól is!

0

Írta: and

1. Rostokkal a lapos hasért Nem csak a zsírpárnák felelősek azért, hogy a hasad kidudorodik: a rossz emésztés és a rostszegény táplálkozás ugyanezt eredményezheti. Érdekes tény, hogy a nők majdnem 80 százaléka székrekedéssel küzd, pedig a megoldás egyszerű. A rostbevitel fokozása fontos, és könnyedén megoldható: egyél sok almát, citrusfélét, magvakat és babot. A bennük található […]

1. Rostokkal a lapos hasért

Nem csak a zsírpárnák felelősek azért, hogy a hasad kidudorodik: a rossz emésztés és a rostszegény táplálkozás ugyanezt eredményezheti. Érdekes tény, hogy a nők majdnem 80 százaléka székrekedéssel küzd, pedig a megoldás egyszerű. A rostbevitel fokozása fontos, és könnyedén megoldható: egyél sok almát, citrusfélét, magvakat és babot. A bennük található szálak a nedvesség hatására megduzzadnak, masszírozzák a bélfalat, serkentik a bélműködést, és egyszerűen kisöprik a fölösleget az emésztőrendszerből.

2. Fogyassz egészséges baktériumokat

A joghurt és a kefír olyan probiotikumokat tartalmaznak, mint az acidophilus, amely fontos lehet az ideális testsúly elérésében. Minden ember emésztőrendszerében megtalálhatók az egészséges baktériumok, ám ha ezek egyensúlya felborul, az túlsúlyhoz vezethet. A baktériumok nem megfelelő aránya miatt az elfogyasztott ételből több kalóriát használ fel a szervezet, mint amennyit valójában kellene. Tarts egy probiotikum kúrát, hogy helyreálljon az emésztőrendszer egészséges egyensúlya, amely aztán segít a fogyásban.

kilo.jpg ()3. Vitalizálj

Egy tanulmány megállapította, hogy aki nem fogyaszt elegendő C-vitamint, az 25 százalékkal kevesebb zsírt éget el edzés során. A C-vitamin ugyanis karnitint termel, amely segít a zsír energiaként való hasznosításában, azaz a zsírégetésben. Ha túl kevés karnitin található a szövetekben, a szervezet nem a zsírt, hanem a szénhidrátokat és a fehérjéket használja fel üzemanyagként. Így a zsír mennyisége nemcsak hogy nem csökken a szervezetben, de te is sokkal inkább érezheted magad fáradtnak az edzés során. Hogy feltöltsd a szervezeted C-vitaminnal, fogyassz epret, piros paprikát, narancsot, vagy főtt brokkolit naponta.

4. Nyerj szénhidrátot zöldségekből

Egy csésze zöld levelű paraj mindössze 41 kalóriát tartalmaz, ötször kevesebbet, mint egy csésze főtt rizs, vagy teljes kiőrlésű tészta – viszont remek vitamin- és szénhidrátforrás, emellett gazdag a stressz elleni antioxidánsokban is. Próbáld ki a következő receptet: a parajt 1 teáskanál olívaolajon pirítsd meg, dobj hozzá apróra vágott piros kaliforniai paprikát, darált fokhagymát, és öntsd le egy csipetnyi chilli-olajjal. Finom, laktató, mégsem hizlal!

5. Turbózd fel a zsírégetést

A paprikában található kapszaicin remek természetes zsírégető, tanulmányok bizonyítják, hogy már egy kis chilipaprikában lévő kapszaicin is 23 százalékkal gyorsítja az anyagcserét. A paprikakapszula, vagy a fűszeres paradicsomlé hasonló hatással van az emésztésre, étkezés előtt fogyasztva 16 százalékkal csökkentik a napi kalória bevitelt. Próbáld ki te is a friss chilit, vagy fűszerezd thaiföldi, indiai fűszerekkel az ételeidet.

6. Fogyassz desszertként gyümölcsöt

A gyümölcsökben található enzimek, a bromelim és a papain segítik az emésztést, mert könnyebben bontják le a húsban, a tofuban és a tejtermékekben található fehérjéket, így a táplálék gyorsabban halad át az emésztőrendszeren, és csökken a puffadás esélye. Étkezés után fogyassz friss ananászt, vagy papayát a jó emésztés érdekében.

7. Bulizz alkohol nélkül

Nem kell örökre lemondanod az alkoholról, sőt, a szülinapodon igenis koccints a barátaiddal. Ám a fogyókúra sikerének érdekében néhány hétig szüneteltesd az alkoholfogyasztást. Az ital befolyásolja az étvágyat: többet eszel, ha alkoholt fogyasztasz; felborítja a folyadékháztartást: kevesebb vizet iszol, és a szomjúság érzetét összekeverheted az éhséggel; sőt, az alvásod minőségét is ronthatja. Ha ezek egyensúlya felborul, akkor az túlsúlyt eredményezhet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X